Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtorji Nadina Štefančič

Film in TV Mads Mikkelsen v Sarajevu: "Tudi igra Messija ali Federerja je zame umetnost"

15.08.2022

"V ZDA ne morem poklicati režiserja ob petih zjutraj z idejo, ki bi jo rad delil z njim. V Evropi pa to lahko storim," je danski igralec Mads Mikkelsen med drugim šaljivo opisal razliko med delom v Hollywoodu in Evropi.

Intervju Srđan Kovačević: "Več okoliščin je bilo pomembnih za delavski prevzem tovarne Itas"

26.08.2022

"Film bi moral ponuditi možnost videti tujo perspektivo, v kateri je delavsko podjetje Itas subjekt z veliko vrednostjo, v ohranjanju katerega je vredno vztrajati," opisuje Srđan Kovačević, avtor dokumentarnega filma Tovarne delavcem.

Na TV SLO "Sreča se ji je zdela kot fatamorgana": premiera filma o Marici Nadlišek Bartol

12.07.2022

Novi igrano-dokumentarni film Po sledeh fatamorgane v režiji Magde Lapajne usmerja pogled v življenje Marice Nadlišek Bartol, slovenske publicistke, prevajalke, pisateljice, borke za emancipacijo in urednice prvega ženskega časopisa Slovenka.

Intervju Rahela Jagrič Pirc: "Bolj smo umetniki preživetja kot ambasadorji kulture"

15.08.2022

"Pogosto se zgodi, da na vizualni ravni zaidemo v stereotipe in predsodke. Ta pojem slepote je prikazan v filmu na način, kako dati priložnosti neznancem, biti odprt za pogovore," opisuje Rahela Jagrič Pirc, avtorica novega filma Vesolje med nami.

4. sezona Avtoportret: 59 sekund z Anjo Novak - Anjuto

25.06.2022

Anja Novak z umetniškim imenom Anjuta v novi epizodi videorubrike Avtoportret opisuje, kako jo je v otroštvu zaznamovalo glasno branje pesmi Franceta Prešerna. "Uživala sem v zvočnosti besed, ritmu, metaforah in vsem svetu, ki mi ga je odpiral."

Kultura Kozma Ahačič: "Britanci imajo kraljico, mi pa Radio Slovenija — in TV-poročila"

20.06.2022

"Premalo se zavedamo, kako zelo je RTV Slovenija pomembna za slovenski jezik. Če bi tehtali njen jezikovni in informativni vpliv, bi se tehtnica zagotovo nagnila v prid jezikovnega."

Intervju Nika Autor: Dalj časa sem beležila izgubljene čevlje v gozdovih na meji EU-ja. Na stotine jih je.

14.06.2022

"Gozdne površne nikoli niso bile zgolj 'raznorodni biotski prostori', ampak predvsem področja nenehnih konfliktov, opresije in barbarskega boja za profit," razmišlja Nika Autor, avtorica razstave Če bi gozdovi govorili, bi se od žalosti posušili.

Knjige Od priloge "Ljubimo ženske" do GALfona: 35 let lezbičnega gibanja v Sloveniji

02.06.2022

Rdeča nit osmega festivala Lezbična četrt je bila leztopija, torej lezbična prihodnost, a so organizatorke pogled obračale tudi nazaj, v zgodovino lezbičnega gibanja v Sloveniji, ki letos praznuje 35 let.

Intervju Vladislav Knežević: V mojih filmih so glavni igralci objekti, arhitektura in zvok

30.05.2022

"Delam izrazito hladne filme, v katerih je čustveni dejavnik minimiziran, a v njih obstajajo neko nelagodje in druga občutja, ki so ekvivalentna žanru znanstvene fantastike ali grozljivkam," opisuje hrvaški filmar Vladislav Knežević.

Kultura "Nočem več gledati propada novinarske etike in razpadajoče strokovnosti. Ta način me žali."

23.05.2022

"Profesionalna javna RTV je z dobrimi urednicami in uredniki ter kompetentnim programskim svetom vsaj delni branik pred provincializacijo in antiintelektualizmom slovenskega javnega prostora," je ena od misli iz izjav podpore stavki na RTV-ju.

Oder Lotos Vincenc Šparovec: "Vemo, da so prestrašeni ljudje najvodljivejši"

05.05.2022

Lotos Vincenc Šparovec je 9. julija 1993 s tovorne ladje padel v Atlantski ocean. Posadka padca ni zaznala, ladja je plula dalje. V gledališkem dokumentarcu Človek v morju zdaj po 30 letih spregovori o urah, ki jih je prebil "sam v brezdanji modrini".

4. sezona Avtoportret: 59 sekund s skupino balans

23.04.2022

Kot je žanrsko razgibana glasba zasedbe balans, so žanrsko razgibani tudi umetniški vplivi, ki so oblikovali balansovce Kristin Čono, Andreja Pervanjeta in Jana Kmeta. Nova epizoda Avtoportreta predstavlja trio iz ljubljanskega podtalja.

Stran 3 od 16
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov