Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtorji Tomaž Okorn

Borzni komentar Nvidia obrnila smer, na Kitajskem spet malodušje

23.06.2024

Morda se še nikoli v zgodovini newyorške borze ni zgodilo, da bi imela ena sama delnica tako velik vpliv na celoten trg kot Nvidia. Toda potem ko je vrednost podjetja presegla tri bilijone dolarjev, se je tečaj delnice hitro pomaknil 10 odstotkov nižje.

Hvala, navijači! Matjaž Kek: Dokaz, kako je lahko šport krut

20.06.2024

"Niti v enem trenutku Slovenija ni bila v podrejenem položaju, medtem ko Srbi 35 minut niso vedeli, kje so," je Matjaž Kek komentiral nesrečni remi s Srbijo. Gol v izdihljajih tekme je, kot pravi, dokaz, kako je šport lahko krut. Navijači? Fenomenalni!

Reportaža Romanje v München: 20 tisoč Slovencev se pripravlja na nepozaben dan

19.06.2024

Pred zgodovinskim dnevom za slovenski šport je bil München že v znamenju slovenskih navijačev, ki so se pri plus 30 zbirali v navijaški coni in tudi v središču mesta. Enotna misel: preglasili smo Dance in bomo še Srbe. So baterije polne tudi v telefonu?

EP v nogometu 2024 Stojanović: Prišel je trenutek te generacije!

19.06.2024

"Sijajen ambient nas čaka, morda sicer malce nerodna ura, temperatura bo visoka, a za vse je enako. Kdor bo odločnejši in hrabrejši, kdor bo bolj verjel v uspeh, bo imel večje možnosti," pred tekmo s Srbijo razmišlja slovenski selektor Matjaž Kek.

Borzni komentar Veličastna Nvidia, najvrednejše podjetje na svetu

19.06.2024

Newyorški delniški trg še nikoli v zgodovini v volilnem letu ni tako močno pridobival v prvi polovici leta kot letos, je pa težava v tem, da lahko kar tretjino rasti pripišemo eni sami delnici – Nvidii, ki je po tržni vrednosti včeraj prehitela Microsoft.

Borzni komentar Brez panike, dokler je Taylor Swift na turneji

16.06.2024

Evropske delnice so v tednu po volitvah utrpele največje letošnje tedenske izgube, Francija je v nemilosti bonitetnih agencij, medtem ko je newyorški NASDAQ nadaljeval rekorden niz, potem ko je bila majska inflacija v ZDA nižja od pričakovanj.

Utrinki s starta 3. etape Odlična organizacija in konkurenca, kot je še ni bilo

14.06.2024

"Vzpon v Ravnico je dolg in zelo strm, kdor bo na vrhu zaostal, bo težko ujel priključek," je tik pred tretjo etapo Dirke po Sloveniji povedal Matej Mohorič, ki je bil med favoriti za etapno zmago etape od Ljubljane do Nove Gorice.

Borzni komentar Politična nestabilnost vznemirila evropske trge

12.06.2024

Po nedeljskih volitvah so vodilne evropske borze zdrsnile, opazen je bil predvsem padec bančnih delnic v Parizu. Danes so oči vlagateljev uprte v ZDA, kjer bo objavljen svež podatek o inflaciji, Fed pa bo končal dvodnevno zasedanje.

Borzni komentar Nvidia vredna tri bilijone, njen direktor pa kot največja rokovska zvezda

09.06.2024

Veličastna rast Nvidijinih delnic je vrednost podjetja dvignila nad tri bilijone dolarjev, tako da po tržni kapitalizaciji zaostaja le še za Microsoftom. V ponedeljek bo prvi dan, ko se bo z delnicami trgovalo po cepitvi v razmerju 1:10.

Intervju Le Karsten Warholm izstopa, v drugi vrsti vse bolj opazen Matic Ian Guček

06.06.2024

"Morda je bil SP do 20 let najpomembnejša tekma v karieri. Začel sem drugače razmišljati, zavedal sem se, da sem sposoben več," je temelje svojega napredka za MMC pojasnil Matic Ian Guček, ki na 400 metrov ovire pridno popravlja državne rekorde.

Borzni komentar Kdo si upa staviti proti ameriškemu delniškemu trgu?

05.06.2024

Ko newyorški delniški trgi na krilih delnic UI-podjetij, kot je Nvidia, postavljajo rekorde in se bahajo tudi z visokimi dolgoročnimi donosi, se je smiselno vprašati, kako dolgo lahko to še traja. Bo tudi naslednje desetletje tako donosno?

Borzni komentar Svetovna zadolženost pri 315 bilijonih dolarjev nov neslavni rekord

02.06.2024

Stara borzna modrost pravi, da je maja smiselno prodati delnice in se na trg vrniti jeseni. A letos takšna taktika za zdaj ne deluje. Tehnološki indeks Nasdaq je maja poskočil za skoraj sedem odstotkov, kar pomeni najvišjo mesečno rast letos.

Stran 3 od 112
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov