"Žalostno je, da čutim, da moram to sporočiti. Ljubljana je tako prijetno in prijazno mesto in upam, da to ni vsakdanji primer nasilja," je zapisal McNally. Foto: narobe.si

Britanci so se sredo zvečer najprej zadrževal v lokalu Skelet, kjer so se zapletli v pogovor s skupino Slovenk, ki so vedele, da je McNally gej. Dekleta so nato odšla v klub Top, kamor so čez nekaj časa odšli tudi McNally in njegova prijatelja, ki sta sicer heteroseksualca. Tam so se ponovno srečali in se družili še z dvema fantoma, domačinoma, ki sta bila očitno del iste prijateljske skupine kot dekleta, je pismo McNallyja povzel portal narobe.si.

"Ko sta izvedela, da sem gej, sta spremenila odnos"
Eden izmed fantov je izvedel, da je McNally homoseksualec in po njegovem pisanju sta Slovenca spremenila odnos do njega. Postala sta verbalno nasilna in začela tudi njegove prijatelje spraševati, ali so istospolno usmerjeni.

Skupina Britancev je nato zapustila lokal. Trije med njimi so odšli na kebab, kamor je z avtomobilom prišla tudi skupina šestih ali sedmih mladeničev - med njimi je bil tudi fant iz kluba Top - in z železnimi palicami napadla vse tri.

"Približali so se nam z železnimi palicami v rokah, takimi, kot jih uporablja policija. Približno desetkrat so me udarili, tudi po glavi, ramenih, rokah in po hrbtu. Spomnim se, kako me je bilo strah. Napad je kar trajal in zdelo se je, da ga ne bo nikoli konec. Svojo glavo sem poskušal nekako zaščititi. Pristal sem na tleh, ves krvav. Ko sem vstal, sem videl enega izmed svojih prijateljev, kako sedi na stolu s popolnoma krvavo glavo. Nato se spomnim samo še rešilca, ki me je odpeljal v bolnišnico," je dogodek opisal Oliver McNally.

"Policija je delo opravila profesionalno"
CT glave je pokazal, da Britanec, ki je sicer policist, ni dobil trajnih poškodb. Ima hude modrice na hrbtu, ramenih, rokah in obrazu ter šive na ustnici. Njegov prijatelj ima šive na glavi.

Kot je zapisal McNally so ga v bolnišnici obiskali policisti, ki incident še preiskujejo, Britanec pa je dodal, da je policija svoje delo opravila profesionalno, prav tako pa tudi bolnišnično osebje v Univerzitetnem kliničnem centru Ljubljana.

Policija potrdila dogodek
Policija je potrdila, da so jih v četrtek obvestili o dogodku na Kongresnem trgu v Ljubljani, v katerem so bile poškodovane tri osebe. Po do zdaj zbranih obvestilih so ugotovili, da so do treh oškodovancev pristopili štirje neznani storilci in jih poškodovali z uporabo trdih predmetov.

Policisti v zvezi z dogodkom nadaljujejo z zbiranjem obvestil za izsleditev storilcev kaznivega dejanja. Več podatkov o motivih in uporabljenih predmetih pa policija zaradi varovanja predkazenskega postopka ne more posredovati, so pojasnili na Policijski upravi Ljubljana.