Ponovno sojenje Časarju, Mikužu in Prijatelju se je nanašalo na sprejemanje podkupnine, saj je višje sodišče ta del sodbe prvostopenjskega sodišča razveljavilo. Foto: BoBo
Ponovno sojenje Časarju, Mikužu in Prijatelju se je nanašalo na sprejemanje podkupnine, saj je višje sodišče ta del sodbe prvostopenjskega sodišča razveljavilo. Foto: BoBo

Časarju so na kazen, ki jo že prestaja, prisodili še dodatno leto in pet mesecev zapora, kar pomeni, da je skupno obsojen na pet let in devet mesecev zapora. Nekdanjemu poslancu SNS-a Srečku Prijatelju so prisodili še leto in pol zaporne kazni, kar skupno pomeni šest let. Marjanu Mikužu so kazen odpustili, poroča novinarka TV Slovenija Eugenija Carl. Časar mora tudi vrniti protipravno pridobljenih 86 tisoč evrov.

Sodišče je trojico januarja 2013 obsodilo na zaporne kazni zaradi zlorabe položaja in nedovoljenega sprejemanja daril v zvezi z nepremičninskimi posli Luke Koper na območju Orleške gmajne pri Sežani, nato pa je vrhovno sodišče razveljavilo pravnomočno sodbo v delu, ki se nanaša na kaznivi dejanji nedovoljenega dajanja in sprejemanja daril ter napeljevanja k tema dejanjema.

Prijatelj nagovarjal Časarja in Mikuža
Srečko Prijatelj naj bi Časarja in poslovneža Marjana Mikuža nagovoril k dogovoru za sklenitev kupoprodajnih pogodb za nakup nepremičnin, v katerih je kupec Luka Koper, posrednik pri prodaji pa Mikuževo podjetje Premik net, ki je bilo deležno štiriodstotne provizije. Pri tem naj bi Prijatelj Časarja nagovoril, naj od Mikuža zahteva in sprejme nagrado zase ter zanj.

V prvem sojenju je tožilstvo za Časarja in Prijatelja zahtevalo leto in osem mesecev zaporne kazni, višje sodišče pa je kazen nato obema znižalo na leto in pet mesecev zapora. Za Mikuža pa je sodišče sledilo predlogu tožilstva, da se mu kazen odpusti.