Na ljubljanskem okrožnem sodišču so izdali odredbo za izvedenstvo o zdravstvenem stanju Ivana Zidarja. Foto: BoBo
Na ljubljanskem okrožnem sodišču so izdali odredbo za izvedenstvo o zdravstvenem stanju Ivana Zidarja. Foto: BoBo

Izvedenska komisija je že določena, Zidar pa ostaja izključen iz glavne obravnave. Sojenje se je tako nadaljevalo zoper preostalih sedem obtoženih. Vabljene so bile tri priče, a prišla je le ena, druga se je namreč opravičila, tretji pa vabilo ni bilo vročeno. Na prostor za priče je tako stopil le Robert Oblak iz podjetja DRI. Tako on sam kot podjetje, ki se je takrat imenovalo DDC, sta namreč sodelovala v postopku javnega naročila za gradnjo kontrolnega stolpa na Brniku.

Oblak je pregledoval ponudbe, vendar v fazi odprtega postopka, ne v pogajanjih. Kot je dejal v fazi preiskave, sodnica pa je to njegovo izpoved prebrala, je on podal oceno izvedljivosti terminskih planov, oddal poročilo, v katerem je navedel tudi nekaj pripomb, in ponudbe vrnil na Kontrolo zračnega prometa. Na današnje vprašanje sodnice, ali so bili terminski plani uresničljivi, je odgovoril, da to težko reče.

V zadnjem času so sojenja potekala dvakrat na teden, zdaj pa sledi skoraj dvomesečni premor. Naslednja obravnava bo namreč 26. avgusta.

V zadevi Čista lopata so Zidar, Hilda Tovšak, Dušan Črnigoj, Tomaž Žibert, Ivan Demšar, Borut Farčnik, Srečko Gabrič in Ivan Kroflič obtoženi sprejemanja in dajanja daril oz. pomoči pri teh kaznivih dejanjih v povezavi z gradnjo letališkega stolpa na Brniku.