Gorsko območje, kjer se je smrtno ponesrečil 55-letnik, je prepredeno z ostalinami iz časa prve svetovne vojne ter kraškimi jamami. Foto: Petra Iskra
Gorsko območje, kjer se je smrtno ponesrečil 55-letnik, je prepredeno z ostalinami iz časa prve svetovne vojne ter kraškimi jamami. Foto: Petra Iskra

55-letni nemški državljan, ki se je 25. avgusta lani nastanil v enem od turističnih objektov v Bovcu, je bil nazadnje viden dan pozneje, nato pa se je za njim izgubila vsaka sled. Policija ga v naslednjih mesecih kljub številnim dejavnostim ni našla.

Štiri mesece pozneje, 26. decembra, je na prehodnem terenu med Zavrzelnim in Ravnim Lazom na približno 900 metrih nadmorske višine občan naletel na neprepoznavno truplo in o tem obvestil policijo. Policisti so na kraju našli tudi osebne stvari, na podlagi katerih je bilo mogoče sklepati, da je to najverjetneje pogrešani nemški državljan. To je bilo potrjeno ta torek na podlagi prejetih rezultatov forenzične preiskave, ki jo je opravil Nacionalni forenzični laboratorij v Ljubljani, so sporočili iz Policijske uprave Nova Gorica.

V globino padel pri sestopu po brezpotju

Policisti so v okviru iskanja pogrešanega moškega ugotovili, da se je 29. avgusta 2023 povzpel na Čuklo (1766 metrov visok kopast vrh nad Bovcem, ki se dviga iznad južnega pobočja Rombona v Zahodnih Julijskih Alpah), kjer je nato hodil po tamkajšnjih brezpotjih.

Sorodna novica Iskanje pogrešanega nemškega turista se nadaljuje, policijski helikopter iz gora prepeljal 11 ljudi

Omenjeno gorsko območje je prepredeno z nekdanjimi frontnimi položaji in ostalinami iz prve svetovne vojne. "Veliko vojaških poti iz tega obdobja se konča na kraju prvih bojnih črt v zahtevnih gorskih brezpotjih, kjer so tudi številne kraške jame, ponekod globoke tudi več sto metrov," so sporočili iz Policijske uprave Nova Gorica.

Policisti so ugotovili, da je 55-letni državljan Nemčije pri sestopu po brezpotju zašel v prepadno območje, padel v globino, kjer je zaradi posledic poškodb umrl. V okviru policijske preiskave tega primera ni bilo ugotovljenih znakov kaznivega dejanja oz. sumljivih okoliščin, so še sporočili s policije.