Kriminalisti so zasegli tudi približno 850 gramov kokaina. (slika je simbolična) Foto: Policija
Kriminalisti so zasegli tudi približno 850 gramov kokaina. (slika je simbolična) Foto: Policija

"V zaključnih kriminalističnih dejavnostih, ki jih je policija izvajala prejšnji teden, je bilo prijetih sedem oseb. Vsi so državljani Slovenije. Trije osumljenci so bili v skladu s predpisi o kazenskem postopku tudi pridržani in privedeni k preiskovalnemu sodniku pristojnega sodišča, ki je zanje odredil pripor. Še enega osumljenca, ki je državljan Makedonije, policija še išče," so navedli gorenjski policisti.

Kriminalisti so preiskavo začeli na podlagi informacij avstrijske kriminalistične službe o sumih mednarodne preprodaje prepovedanih mamil, ki so jo iz Slovenije vodili štirje osumljenci. Dva od četverice sta se ukvarjala z dobavo mamil, druga dva pa sta na Gorenjskem vodila preprodajo. Preprodajo sta nato razpršila še na šest drugih osumljenih oseb, izvajala pa se je na javnih krajih in v javnih lokalih na Gorenjskem.

Policisti so na devetih lokacijah na Gorenjskem in v Ljubljani prejšnji teden opravili tudi hišne preiskave, v katerih so kriminalisti zasegli približno 850 gramov kokaina, okoli 850 gramov amfetaminov, 175 gramov heroina ter konopljo, hašiš, hašiševo olje, pištolo, naboje, denar in opremo za pridelavo prepovedane konoplje.

Osumljenci so stari od 30 do 60 let. Nekateri so bili v povezavi z mamili že obravnavani. Z očitanimi kaznivimi dejanji pa so osumljenci pridobili okoli 55.000 evrov protipravne premoženjske koristi.

Gorenjski kriminalisti prijeli preprodajalce drog
Gorenjski kriminalisti prijeli preprodajalce drog