Policisti preiskujejo hišo in osebni avtomobil. Foto: BoBo
Policisti preiskujejo hišo in osebni avtomobil. Foto: BoBo

Po neuradnih podatkih POP TV-ja naj bi celotno zadevo usmerjalo slovenjgraško sodišče. S policije so po poročanju Pop TV-ja sporočili le, da preiskovalna dejanja potekajo v okviru intenzivne preiskave. So pa že potrdili, da pri preiskavi ne izključujejo možnosti, da bi bil napad na sodnico lahko povezan z njenim zasebnim življenjem.

Kriminalisti že približno dve uri preiskujejo tako notranjost hiše kot tudi njeno okolico in osebno vozilo, ki je parkirano pred hišo. Gre za hišo, v kateri živita sodnica mariborskega okrožnega sodišča Ružičeva in njen partner. Že pred tem je o preiskavi na naslovu sodnice poročal tudi časnik Večer.

Sodnico napadli pred njeno hišo
Ružičevo so neznanci v nedeljo malo po polnoči napadli pred njeno hišo v Pekrah in jo hudo poškodovali. Napadli naj bi jo s predmetom, s katerim, pa policisti zaradi interesa preiskave doslej še niso povedali. Neuradno naj bi šlo za kij.

Nasilni napad je enotno obsodil vrh slovenske politike, ključni akterji v pravosodju in varuh človekovih pravic. Številni so napad označili oziroma razumeli kot napad na pravno državo in celoten pravosodni sistem.

Policija še naprej prosi vse, ki bi imeli kakršne koli informacije v povezavi z dogodkom, naj jim jih sporočijo prek telefonske številke policije 113 ali številke 080 1200, ki je namenjena anonimnim prijavam.