Po neuradnih podatkih naj bi preiskovali preteklo poslovanje družbe Radeče papir. Foto: BoBo
Po neuradnih podatkih naj bi preiskovali preteklo poslovanje družbe Radeče papir. Foto: BoBo
Preiskava v podjetju Radeče papir

Med preiskavo so ugotovili, da je nekdanje poslovodstvo dveh družb v letih 2014 in 2015 zlorabljalo svoj položaj tako, da je v škodo teh družb sklepalo pogodbe, dajalo poroštva in brez kakršne koli pravne ali dejanske osnove za plačilo s ponarejanjem listin in brez ustreznih protidajatev delegiralo posamezna nakazila s transakcijskih računov teh družb na transakcijske račune lastniško povezanih družb, so sporočili s Policijske uprave Celje.

Celjski kriminalisti so tako na pristojno državno tožilstvo podali kazensko ovadbo zoper tri fizične in tri pravne osebe zaradi utemeljenega suma storitve šestih kaznivih dejanj s področja gospodarske kriminalitete, in sicer dveh kaznivih dejanj zlorabe položaja ali zaupanja pri gospodarski dejavnosti, dveh kaznivih dejanj ponareditve ali uničenja poslovnih listin, kaznivega dejanja neupravičene uporaba tuje oznake ali modela ter kaznivega dejanja poneverbe in neupravičene uporaba tujega premoženja.

Po neuradnih informacijah portala 24ur je med ovadenimi nekdanji direktor družbe Radeče papir Igor Rakuša. Ta naj bi družbi neuradno izčrpaval z namišljenimi računi in posojili v korist družb, s katerimi je bil povezan. Po pisanju časnika Večer gre za podjetji Radeče papir nova in njeno hčerinsko družbo Muflon.

Preiskava v podjetju Radeče papir