Natalija Markač in Matic Munc sta še vedno v pridržanju. Foto: MMC RTV SLO
Natalija Markač in Matic Munc sta še vedno v pridržanju. Foto: MMC RTV SLO

Kako dolgo bosta pridržana, še ni znano. Pridržanje lahko sicer traja največ 48 ur, v primeru Munca in Markačeve torej do nedelje popoldne. Na celjski policijski upravi so dejali, da bosta pridržana, dokler policija ne bo zbrala vseh dokazov.

Aretacija je povezana s primerom petletne koroške deklice, pri katerem sta sodelovala tako Munc kot Markačeva oz. Svetovalnica Akcija!, ki jo vodi Munc. Svetovalnica je v javnosti večkrat podprla očeta deklice, ki je pogrešana od marca lani. Med drugim je Munc na novinarski konferenci 17. marca zatrdil, da je deklica živa in zdrava. Dekličin oče Boštjan Kaker je bil dva dni pred tem, 15. marca, obsojen na tri leta in pol zaporne kazni zaradi odvzema in zanemarjanja mladoletne hčerke.

Oče deklice in Munčeva svetovalnica ne sodelujejo več
Policija, kot kaže, v zadnjih dneh z dodatnimi zaslišanji pospešeno išče informacije o tem, kje je deklica. Med drugim so kriminalisti ta teden vnovič opravili razgovor s Kakerjevim očetom. Glede tega zaslišanja je Svetovalnica Akcija! v četrtek sporočila, da je bil Kakerjev oče "žrtev načrtnega izsiljevanja" s strani Kakerjevega zagovornika Boštjana Verstovška in celjskega kriminalista. Hkrati je Munc sporočil, da je sodelovanje Svetovalnice Akcija! z Boštjanom Kakerjem prekinjeno.

Kakerjev zagovornik pa je povedal, da je Boštjan Kaker v četrtek vložil kazensko ovadbo zoper Munca in Markačevo. Podrobnosti glede ovadbe ni želel pojasniti, je pa dejal, da Kaker ne ve, kje je njegova hčerka. "Če bi vedel, bi povedal," je dodal Verstovšek.