Foto: BoBo/Borut Živulović

Kot je Simič sam sporočil prek Twitterja, je dogodek prijavil policiji, ki je sestavila zapisnik, z njim pa ni nič hujšega.

Napad je pripisal vsebini svojih poprejšnjih objav na digitalnem družbenem omrežju: "Moji včerajšnji tweeti so očitno imeli velik odziv, saj me je danes zjutraj ob 6.05 pred vhodom v našo poslovno stavbo napadel in pretepel neznanec."

"Policija je sestavila zapisnik in življenje gre naprej. Je pa žalostno, da zadeve tako delujejo," je zapisal.

Ker je bil na družbenem omrežju hitro deležen podpore številnih znanih in manj znanih ljudi, je pozneje ob zahvali za podporo še zapisal, da dogodku ni treba dajati take pozornosti, saj na njegovo srečo ni nič hujšega.

"Obvestil sem vas le zaradi tega, da veste kaj se lahko zgodi in da bodite strpni pri svojih tvitih, ali pri drugih dejanjih v življenju, kar vas prosim že ves čas," je še dodal Simič.

Zasedal številne funkcije
Simič je bil na čelu takratnega Dursa med letoma 2006 in 2008, med letoma 2009 in 2012 pa je bil član vladnega fiskalnega sveta. V letih 2009 in 2010 je bil tudi na čelu Nogometne zveze Slovenije, leta 2013 pa tudi direktor srbske davčne uprave.