Ivan Simič se je v ponedeljek umaknil iz volilnega boja. Foto: BoBo
Ivan Simič se je v ponedeljek umaknil iz volilnega boja. Foto: BoBo

"Gre za pritiske na moje podpornike, bodisi za tiste z MNZ-jev bodisi za fizične osebe," je za TV SLO povedal Simič. Pereče je predvsem dogajanje v Medobčinski zvezi Ljubljana, ki ima na volilni skupščini največ glasov (5) in ki naj bi bila zvesta prvemu favoritu Radenku Mijatoviću.

Ko se je izkazalo, da je nemalo njenih članov bolj naklonjeno Simiču, so se začele grožnje - oviranje dela družinskega partnerja, onemogočanje napredovanja znotraj zveze, vplivanje na nenastopanje otroka v reprezentanci, pojavil se je celo strankarski nasvet, koga voliti (SDS).

Po vsem tem so nekateri člani Medobčinske zveze Ljubljana spremenili svoje mnenje. Mi smo se z njimi pogovarjali, a prav nihče ni hotel stopiti pred kamero. Simič je tako ostal brez podpore, Mijatović ima odprto pot do zmage.

"V vseh kampanjah je vse mogoče, ampak ne vem, s čigave strani oziroma kdo bi grozil. Nikjer ni nič konkretnega. Zato še enkrat ponavljam, tistim, ki je bilo kar koli zagroženo, naj to prijavijo," je povedal Mijatović.

Drugi kandidat za predsednika NZS-ja Matjaž Nemec je kritičen do omenjenih dogodkov. "Kdor koli to počne s položaja moči danes, tako bo vodil tudi nogometno zvezo naprej. Temu bi se rad izognil," je povedal Nemec.

Ne moremo in ne smemo s prstom pokazati na predsedniškega kandidata Mijatovića kot odgovornega za ta dejanja. Smo pa lahko zelo zaskrbljeni, da so grožnje in pritiski pri nas del volilnega vsakdana. Tudi v športu.

Mijatović in Nemec predstavila načrte
Mijatović in Nemec o grožnjah v bitki za vrh NZS
Mijatović in Nemec predstavila načrte
Mijatović in Nemec o grožnjah v bitki za vrh NZS