Za domnevno zasvojenost naj bi vedeli ljudje iz murskosoboških pravosodnih krogov, nekateri med njimi naj bi Stojku celo posojali denar. Foto: MMC RTV SLO
Za domnevno zasvojenost naj bi vedeli ljudje iz murskosoboških pravosodnih krogov, nekateri med njimi naj bi Stojku celo posojali denar. Foto: MMC RTV SLO
Novo o Stojku

Odvetnik obdolženega murskosoboškega tožilca Roberta Stojka Igor Vinčec je dejal, da z odločitvijo mariborskega sodišča, na katero pritožba ni več mogoča, za zdaj ni seznanjen, še vedno pa ne želi komentirati podrobnosti iz obtožnice in neuradnih informacij, ki so se zadnje dni pojavile v nekaterih medijih.

Zasvojenost z igrami na srečo?
Kot piše spletna stran Pomurje.si, ki se sklicuje na neuradne, a zanesljive vire, naj bi tožilec v zadnjem času zaradi domnevne zasvojenosti z igranjem iger na srečo zašel v precejšnje dolgove. Za njegovo domnevno razvado naj bi vedeli ljudje iz murskosoboških pravosodnih krogov, nekateri med njimi naj bi mu celo posojali denar. Da tožilec nujno potrebuje denar, naj bi prav tako izvedel eden izmed odvetnikov obtoženih na sojenju v primeru domnevnega preprodajanja kopaliških vstopnic Term 3000, ki naj bi svojemu varovancu predlagal, da tožilca zvabita v past, navaja omenjena spletna stran.

Tožilec v slabem psihofizičnem stanju
Sicer pa naj bi se Stojko po neuradnih informacijah pred preiskovalnim sodnikom branil z molkom in naj bi bil v slabem psihofizičnem stanju. Sodišče naj bi zanj odredilo pripor zaradi ponovitvene nevarnosti in možnosti vplivanja na priče, a ker se je Stojko menda že odpovedal tožilski funkciji, naj bi njegov odvetnik v pritožbi zapisal, da ponovitvena nevarnost ne more biti razlog za pripor.

Obdolženca je v soboto zaslišal preiskovalni sodnik v Mariboru in zanj odredil 48-urno sodno pridržanje do odločitve višjega sodišča. To je v soboto na predlog tožilstva odredilo pripor, a se je zagovornik Stojka na odločitev višjega sodišča pritožil.

Akcija Nacionalnega preiskovalnega urada
Tožilca so v četrtek prijeli pri prejemanju 25.000 evrov domnevne podkupnine. Sodelavci Nacionalnega preiskovalnega urada so v predkazenskem postopku uporabljali prikrite preiskovalne ukrepe, denar, ki ga je osumljeni prejel kot domnevno podkupnino, pa je bil označen, je v petek povedal direktor Nacionalnega preiskovalnega urada Harij Furlan.

Novo o Stojku