Nova ovadba za Kanglerja? Foto: BoBo
Nova ovadba za Kanglerja? Foto: BoBo

Vodja mariborskega tožilstva Drago Šket je potrdil, da so kriminalisti podali kazensko ovadbo zoper osem fizičnih oseb, od tega zoper pet v povezavi s podelitvijo koncesije za upravljanje s pohorsko vzpenjačo, ki jo je Mestna občina Maribor pred leti dodelila ŠC-ju Pohorje, in zoper tri v povezavi z investicijskim vzdrževanjem stare gondolske žičnice.

Ovadene kriminalisti sumijo storitve kaznivih dejanj zlorabe uradnega položaja ali uradnih pravic, poslovne goljufije ter ponareditve ali uničenja poslovnih listin. Ob tem so na tožilstvu še dodali, da so prejeli tudi naznanilo NLB-ja zoper eno izmed odgovornih oseb Športnega centra Pohorje zaradi suma storitve kaznivega dejanja poslovne goljufije, ki so ga v preveritev odstopili mariborskim kriminalistom.

Časopis Večer poroča, da naj bi se med ovadenimi znova znašel nekdanji župan Franc Kangler, pa tudi nekdanja direktorica mestne uprave Milica Simonič Steiner in nekdanji podžupan Andrej Verlič. Na strani koncesionarja pa prav tako neuradno nekdanji direktor Drago Rataj in takratni vodja pohorske vzpenjače Srečko Jesenšek.

Centru gre slabo
Športni center Pohorje je že nekaj časa v hudih likvidnostnih težavah in je od lani v postopku prisilne poravnave, pretekli dolgovi pa samo do bank znašajo že več kot 50 milijonov evrov. Po 11 mesecih naj bi podjetje ustvarilo le 6,5 milijona evrov prihodkov in kar 3,5 milijona evrov izgube.