Mariborski župan je zanikal vse obtožbe in dejal, da gre znova za velik policijski konstrukt. Foto: BoBo
Mariborski župan je zanikal vse obtožbe in dejal, da gre znova za velik policijski konstrukt. Foto: BoBo

Okrožno državno tožilstvo v Mariboru naj bi prejelo ovadbo zoper Kanglerja, ki očitke zanika, poleg njega pa naj bi bili med osumljenimi še direktor Javnega podjetja za gospodarjenje s stavbnimi zemljišči Mojmir Grmek, nekdanji direktor in solastnik podjetja Konstruktor, ki je tržnico gradil, Marjan Pinter ter solastnik in direktor podjetja Agroruše Veselin Djurovič.

Po pisanju časopisa Večer policija osumljenim najbrž očita domnevno podkupnino v obliki slike avtorja Mersada Berberja v vrednosti od 10.000 do 12.000 evrov. Konstruktorju naj bi občina v zameno za Berberjevo delo plačala prestavitev kolektorja. Umetniško delo je namreč v Galeriji Festić kupil prav Konstruktor, Kangler pa naj bi ga dobil preko posrednika Djuroviča.

"Policisti mojih navedb niso preverjali"
Mariborski župan je zanikal vse obtožbe in dejal, da gre znova za velik policijski konstrukt. "Ostro vse skupaj zanikam, saj nikoli nisem dobil od Konstruktorja nobene slike. O konkretni sliki kriminalisti dobro vedo, za katero gre in je bila zasežena pri meni, je šlo za zamenjavo slike pred pričami. Čudim se tudi, da kriminalisti nekaterih mojih navedb niso preverjali ali jih ne želijo preveriti, saj ne gre za originalno sliko, pač pa po mojem mnenju celo za ponaredek," je dejal župan.

V zvezi s poslom Konstruktorja pa je po njegovem edina resnica ta, da je sam zgolj podpisal pogodbo, s pogajanji o ceni za posel pa so se ukvarjali drugi na mestni občini. Nikoli nisem na nikogar v zvezi s tem poslom vplival ali pritiskal, je še zatrdil.