Sojenje Erjavcu in Gutmanu se bo predvidoma nadaljevalo prihodnjo sredo. Foto: BoBo
Sojenje Erjavcu in Gutmanu se bo predvidoma nadaljevalo prihodnjo sredo. Foto: BoBo
Patria: Začela se je glavna obravnava

Podelila mu jo je le ministrica za obrambo Ljubica Jelušič, a bi mu jo morali tudi poslanci, saj so ga ti tudi imenovali. Nekdanji minister za obrambo Karl Erjavec je dejal, da si bo odvezo molčečnosti prizadeval dobiti čim prej. Tokrat je Erjavec, čeprav je sprva napovedal, da se bo zagovarjal sam, prišel v družbi odvetnika Luke Podjeda. Erjavec pravi, da zato, ker je javnost iz sojenja izključena, je za Radio Slovenija poročal Marko Škrlj.

Erjavec je pojasnil, da je v obtožnici veliko napak, saj pravilnik, ki naj bi ga kršil, ne more imeti pravne veljave, ker ni bil nikoli objavljen. Poleg tega vsebuje sklepe, ki jih vlada ni sprejela. Zanj tako celoten postopek pomeni le zapravljanje davkoplačevalskega denarja.

Kot je znano, obtožnica Erjavca in nekdanjega načelnika generalštaba Slovenske vojske Albina Gutmana bremeni nevestnega dela v službi pri poslu s finsko Patrio. Tožilstvo je na tokratni obravnavi prebralo obtožni predlog, obramba pa je podala ugovore. Obravnava se bo, če bo Erjavec dobil odvezo molčečnosti, nadaljevala prihodnjo sredo.

Patria: Začela se je glavna obravnava