Walter Wolf je na dunajskem sodišču prvič pričal v primeru Patria. Foto: BoBo
Walter Wolf je na dunajskem sodišču prvič pričal v primeru Patria. Foto: BoBo

Wolf je bil po poročanju agencije APA precej neprepričljiv pri pojasnjevanju očitkov, kot na primer, zakaj je njegovo podjetje ICB leta 2007 izplačalo 900.000 evrov tajskemu podjetniku Apičatu Sirithapornu.
Wolf je zatrdil, da je šlo za naložbe v več projektov, med njimi tudi izkoriščanje nafte. Glede na obtožnico naj bi šel denar za podkupnine v Sloveniji, da bi Patria lahko sklenila 280 milijonov evrov vreden posel.
Zaradi razburjenega Wolfa prekinili sojenje
Vprašanja tožilca so Wolfa močno vznemirila, zaradi česar ga je celo ozmerjal z idiotom, sodnica Marion Zöllner pa je zato prekinila obravnavo. Wolf je v nadaljevanju razložil, da je omenjenih 900.000 evrov sorazmerno nizka vsota.

Sam naj bi kot lastnik ekipe v formuli ena v 70. letih dvajsetega stoletja namenil več milijonov za uveljavitev imena. "V življenju sem zaslužil toliko denarja, kot si ga vi lahko predstavljate samo v sanjah," je zabrusil tožilcu.
Za prihodnost otrok ...
V posel z oklepniki Patrie za Slovenijo se je vmešal, da bi zagotovil finančno varnost dveh svojih še mladoletnih otrok. Prvoobtoženi v aferi avstrijski poslovnež Wolfgang Riedl mu je namreč obljubil večmilijonsko provizijo, če mu bo pomagal, da bo Patria dobila posel v Sloveniji.