Celjski policisti opozarjajo, da skoraj ni dneva, ko se ne bi ukvarjali s pijanimi udeleženci v prometu. Foto: BoBo
Celjski policisti opozarjajo, da skoraj ni dneva, ko se ne bi ukvarjali s pijanimi udeleženci v prometu. Foto: BoBo

V soboto, 13. aprila, popoldne so policisti prejeli klic, da po avtocesti sumljivo vijuga tovorno vozilo, in se takoj odpravili na intervencijo. Celjski policisti so tovornjakarja iz Bosne in Hercegovine ustavili kmalu zatem zunaj naselja Dramlje. Preizkus z alkotestom je pokazal, da je imel več kot tri promile alkohola v krvi, zato so voznika pridržali in zoper njega podali obdolžilni predlog.

Za prekršek je predvidena globa 1200 evrov in stranska sankcija 18 kazenskih točk, so sporočili s Policijske uprave Celje.

Na Ravnah ujeli pijana voznika

Medtem so na območju Policijske postaje Ravne na Koroškem konec tedna obravnavali dva voznika avtomobilov, ki sta bila prav tako krepko pod vplivom alkohola. Eden je imel malo manj kot dva promila alkohola v krvi, drugi pa promil in pol.

Za omenjeni prekrška je prav tako predvidena globa 1200 evrov in stranska sankcija 18 kazenskih točk.

Pijani kolesar zapeljal v robnik

Na Ravnah so policisti obravnavali tudi nesrečo kolesarja, ki je zapeljal v robnik in padel. Alkotest je nato pokazal, da je tudi on pogledal pregloboko v kozarček, saj je imel več kot dva promila alkohola v krvi. Kolesarju so izdali plačilni nalog.

Konec tedna poostren nadzor

Prometni policisti so konec tedna izvajali poostren nadzor cestnega prometa in pri tem zaznali 48 kršitev zaradi vožnje na prekratki varnostni razdalji, štiri prekoračitve hitrosti, eno nepravilno prehitevanje in deset preostalih kršitev.

Nekateri vozniki hitrosti in načina vožnje žal še vedno ne prilagodijo omejitvam hitrosti in svojim sposobnostim. Le trenutek nepazljivosti je dovolj in lahko pride do najhujšega. Prekratka varnostna razdalja v povezavi s preveliko hitrostjo je med najpogostejšimi vzroki prometnih nesreč na avtocestah, so opozorili na PU-ju Celje.