Počivalška so preiskovali v zvezi z nabavami zaščitne opreme. Foto: BoBo/Borut Živulović
Počivalška so preiskovali v zvezi z nabavami zaščitne opreme. Foto: BoBo/Borut Živulović
Sorodna novica Kekec dejal, da Počivalšek ni dal dovoljenja za odklepanje telefona, Počivalšek to označil za laž

Igor Kekec, vodja hišne preiskave pri ministru in predsedniku SMC-ja Zdravku Počivalšku, je nedavno na seji preiskovalne komisije DZ-ja dejal, da so v preiskavi zasegli tudi ministrov telefon, a Počivalšek ni dal dovoljenja za njegovo odklepanje oziroma vstopnega gesla, zato so telefon na odklepanje poslali v tujino.

Počivalšek je to pozneje označil za laž. Takrat je na svetovnem spletu zapisal, da ga glede telefona nihče ni kontaktiral, vsa gesla pa, da je Nacionalni preiskovalni urad (NPU) pridobil od Počivalškovega pooblaščenca. Ko so mu dejali, da imajo težave z odklepanjem telefona, jih je usmeril na ustrezne službe na ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo, saj je šlo za službeni telefon, je zapisal Počivalšek.

Sorodna novica Nabava zaščitne opreme: uvedenih 21 preiskav zoper 8 uradnih oseb

Kekec je po njegovih navedbah javnost zavajal tudi glede odredbe, ki naj bi bila podlaga za to, da so službeni telefon ministra nato v odklepanje poslali tujemu zasebnemu podjetju. "Odredba, ki je bila meni vročena, namreč dopušča izvedbo preiskave telefona izključno strokovno usposobljenim osebam slovenske policije," je 13. oktobra zatrdil minister.

Počivalšek je zdaj za medij N1 ponovil, da je njegov pooblaščenec dal podatke za odklepanje telefona. "To je telefon podpredsednika vlade. Nobenega pooblastila nimajo za to, da bi ga dali v pregled. Oni sicer trdijo, da so dali v odklepanje, in to zasebnemu tujemu podjetju. Pozval jih bom, zdaj se lahko pripravijo, naj pokažejo odredbo, na podlagi katere so dali to narediti. Mislim, da je nimajo in da so to naredili nezakonito," je dodal.