Ker Racman še ni v priporu, policija pa ga ne najde, je zanj razpisala tiralico ali evropski nalog za prijetje. Foto: Policija
Obtožnica zaradi prostitucije v Ajševici, prvoobtoženi poslovnež Sergej Racman

Specializirano državno tožilstvo naj bi na koprsko okrožno sodišče že vložilo obtožnico zoper 18 fizičnih in eno pravno osebo v zvezi z delovanjem kluba Marina na Ajševici pri Novi Gorici. Obtožnica je vložena zaradi kaznivih dejanj zlorabe prostitucije, trgovine z ljudmi in kaznivega dejanja s področja drog, obtožni akt pa še ni pravnomočen.

Tožilstvo obtožene po poročanju Večera bremeni, da so povezani v hudodelsko združbo od 1. avgusta 2014 do 23. januarja letos za prostitucijo izkoriščali 413 deklet. Spolne storitve so morale ponujati v nočnem klubu Marina Sauna Club na Ajševici pri Novi Gorici, ki deluje v okviru družbe Cratos.

Vpletenosti v hudodelsko združbo je obtožen tudi poslovnež in lastnik kinematografov Kolosej Sergej Racman, ki je solastnik družb, ki so upravljale klub Marina. Racman je po neuradnih informacijah na poslovnem potovanju v tujini, sicer pa že od leta 2013 uradno živi na Slovaškem. Če bo sodišče potrdilo obtožnico, bi se lahko že konec jeseni začelo sojenje. Zagrožena kazen za zlorabo prostitucije je od tri do 15 let zapora, za trgovino z ljudmi od tri do 12 let, za neupravičeno proizvodnjo in promet z drogami pa od enega do deset let.

Policija išče Sergeja Racmana