Janko Petrovič se je skrival v hiši svojih staršev. Foto: MMC RTV SLO
Janko Petrovič se je skrival v hiši svojih staršev. Foto: MMC RTV SLO
Petrovič se je predal sam

V večernem času so policisti z zbiranjem obvestil in operativnim delom dobili podatke, da je pobegli obsojenec v stanovanjski hiši v naselju Planina pri Ajdovščini, kjer sicer živijo njegovi starši. Hišo so policisti obkolili in začeli aktivnosti za prijetje pobeglega. Malo pred 22.30 je Petrovič sam poklical na OKC policijske uprave Nova Gorica in izrazil željo, da bi se sam predal, kar je čez nekaj minut, ob 22.30, tudi storil, so sporočili iz Generalne policijske uprave.

Policisti so mu odvzeli prostost in o tem obvestili pristojne iz Zavoda za prestajanje kazni zapora Dob pri Mirni. Rešetke je pred sabo ponovno zagledal ob 1. uri zjutraj. Po besedah policije je prijetje potekalo brez posebnosti, poškodovan ni bil nihče, v akciji pa je sodelovalo 9 policistov in en službeni pes.

Pobegnil med pripravo hrane
Petrovič je kazen v zaprtem delu zapora prestajal zaradi umora fanta svoje sestre, pobegnil pa je v službenem vozilu za prevoz hrane, v katerega se je skril v času priprave hrane. Pobegli je vozniku takoj, ko sta bila iz zapora, zagrozil, naj vozilo ustavi in izstopi, nato pa se je odpeljal po kolovozni poti mimo zaprtega dela zavoda v smeri reke Mirne. Po približno kilometru je vozilo ustavil na razmočenem travniku in beg nadaljeval peš v smeri gozda.

V zavodu na Dobu so takoj sprožili akcijo zasledovanja zapornika, ki se ji je pozneje pridružila tudi policija. Ta je za ujetnikom izdala tiralico, iskanje razširila na celotno območje Slovenije, pozneje pa je izdala tudi mednarodno tiralico, saj so predvidevali, da bi Petrovič lahko pobegnil v tujino.

Obsojen zaradi umora fanta svoje sestre
Petrovič je bil leta 2003 obsojen na 11 let zapora zaradi krutega umora 22-letnega fanta svoje sestre. Fanta je umoril na Topniški ulici v Ljubljani, njegovo truplo pa je nato odpeljal na Kras, kjer mu je odsekal glavo. V svoj zagovor je dejal, da je fanta umoril, ker je njegovi sestri dobavljal heroin in jo silil v prostitucijo.

Petrovič se je predal sam