Računovodstvo se je očitno izkazalo za dokaj donosen posel. Foto: MMC RTV SLO
Računovodstvo se je očitno izkazalo za dokaj donosen posel. Foto: MMC RTV SLO

Poštna uslužbenka naj bi strankam, ki so dale na pošti vezati denar, kar na roke napisala pogodbo, denar pa spravila v svoj žep. Pogodb v sistem ni vnašala, da je ne bi ujeli, pa ni hodila niti na dopust. Interna preiskava še poteka, uslužbenka pa je sicer že junija dobila izredno odpoved delovnega razmerja. Pošta Slovenije je vsem oškodovancem zagotovila, da jim bodo denar povrnili.

Iz celjskega tožilstva pa so po poročanju POP TV-ja sporočili, da so se na tožilstvu že več let dogajale nepravilnosti. Pri notranjem nadzoru dela so ugotovili hujše nepravilnosti in sum, da je storila kaznivo dejanje poneverbe in neupravičene uporabe tujega premoženja. Na svoj račun naj bi namreč nakazovala denar za pisarniški material, ki pa na tožilstvo ni nikoli prispel.

Po tatvinah finančnice v regijska organizacija sindikata SKEI za Štajersko, računovodkinje na Fakulteti za varnostne vede ter ravnateljici in računovodkinji v vrtcu Zelena jama je to že peti primer goljufije v 14 dneh, skupaj pa naj bi odtujile skoraj milijon evrov, so še poročali na POP TV-ju.