Robert Časar je iz Slovenije pobegnil konec leta 2013. Foto: BoBo
Robert Časar je iz Slovenije pobegnil konec leta 2013. Foto: BoBo

Na okrožnem sodišču nekdanjemu predsedniku uprave Luke Koper, ki bi se moral zglasiti v zaporu februarja lani, novega poziva na prestajanje zaporne kazni ne bodo izdali, saj mu je že bil vročen. Bo pa francoskim pravosodnim organom poslalo preveden nalog za predajo, o katerem morajo Francozi odločiti v 60 dneh ali pa slovenske organe obvestiti, zakaj predaje ni bilo, pojasnjujejo na sodišču.

Odločitev o izvršitvi evropskega pripornega naloga mora biti sicer sprejeta v 10 dneh, če oseba, na katero se nalog nanaša, s predajo soglaša, oz. v 60 dneh, če oseba s predajo ne soglaša, so v ponedeljek pojasnili na pravosodnem ministrstvu. Ko je sprejeta odločitev o predaji, mora biti zahtevana oseba predana v najkrajšem mogočem času in na dan, za katerega se dogovorita obe državi, oziroma najpozneje v 10 dneh po končni odločitvi o izvršitvi naloga.

Obsojen na skoraj šest let zapora
Nekdanji predsednik uprave Luke Koper je bil pravnomočno obsojen zaradi zlorabe položaja in nedovoljenega sprejemanja daril v povezavi z nepremičninskimi posli z Luko Koper. Obsojen je bil na pet let in devet mesecev zapora, a se v zaporu na Dobu ni zglasil. Policija je za njim marca lani razpisala tiralico in izdala evropski priporni nalog.

Konec leta 2013 je pobegnil v Dominikansko republiko, ki ga je v četrtek predala Franciji, kjer čaka na predajo slovenskim pravosodnim organom.