Spor izvira iz leta 2017, ko so pri Reporterju napisali članek o življenjski poti že nekaj let najbogatejših Slovencev, zakoncev Sama in Ize Login. Ta sta obogatela z mobilno aplikacijo, ki sta jo pred leti za več sto milijonov evrov prodala kitajskim vlagateljem. Članek v reviji nikoli ni bil objavljen, saj sta Logina, še preden sta poznala vsebino članka, objavo tega prek sodišča preprečila.

Loginova nočeta, da Reporter posega v zasebnost

"Mi v ničemer nismo posegali v njuno pravico do zasebnosti, hoteli smo objaviti samo nekatere podatke o njihovi življenjski poti, o karieri, iz javno dostopnih virov," zatrjuje odgovorni urednik revije Silvester Šurla.

Sorodna novica Sodna saga zakoncev Login proti reviji Reporter se nadaljuje

Sprtima stranema se brez sodišča ni uspelo poravnati.

"Poravnava ni šla skozi, ker sta si gospod in gospa Login kar naprej izmišljevala neke nove zahteve. Na koncu smo prišli celo do tega, da sta s poravnavo zahtevala več, kot zahtevata s tožbo," dodaja Šurla.

Loginova zdaj zahtevata, da Reporter o njuni zasebnosti ne piše več, sicer bi vsakič sledila več kot sto tisoč evrov vredna odškodnina.

"Ne govorimo o poslovnem delu, govorimo o intimi, osebnosti, zasebnem življenju, družinskem življenju, o sorodnikih. Tožeči stranki ne želita posegov javnosti," pojasnjuje zagovornik zakoncev Login Janez Stušek.

Sojenje se bo nadaljevalo sredi aprila, sodba pa bi lahko resno začrtala novinarske meje. Ne samo glede poročanja o ljudeh, ki na svojo željo vstopajo v javni prostor, pač pa tudi za druge, na primer tudi za politike.