Obtožnico morajo vložiti po šestih mesecih od odvzema prostosti. Foto: www.politikis.si
Obtožnico morajo vložiti po šestih mesecih od odvzema prostosti. Foto: www.politikis.si

Vodušku in Gabercu, ki sta osumljena izsiljevanja, je celjski preiskovalni sodnik po aretaciji odredil enomesečni pripor, ki se izteče 12. avgusta. Vodja Okrožnega državnega tožilstva v Celju Ivan Žaberl pa je danes potrdil, da so za oba predlagali podaljšanje pripora, drugih podrobnosti pa ni želel izdati. O podaljšanju pripora bo odločal zunajobravnavni senat.

Po besedah Voduškovega odvetnika Boštjana Penka se pripor v takšnih primerih praviloma podaljša za dva meseca. V šestih mesecih po odvzemu prostosti pa se mora vložiti obtožnica, je pojasnil Penko. Slednji skupaj z Gaberčevim zagovornikom Borisom Kandutijem podaljšanju nasprotuje.

Obramba je na vrhovno sodišče vložila tudi zahtevo za varstvo zakonitosti, kar bi lahko privedlo do odprave pripora. O zadevi sodišče še ni odločilo.
Za molk zahtevala denar
Vodušek in Gaberc sta osumljena izsiljevanja vodstev podjetij Unior iz Zreč in Rhydcon iz Šmarja pri Jelšah. Oškodovancema naj bi grozila, da bosta o njiju razkrila podrobnosti v medijih, v zameno za molk pa zahtevala denar.