Policija še izvaja dejavnosti, povezane s sumi storitev večjega števila kaznivih dejanj s področja korupcije. Foto: BoBo
Policija še izvaja dejavnosti, povezane s sumi storitev večjega števila kaznivih dejanj s področja korupcije. Foto: BoBo

Osumljenca, zaposlenega v ljubljanskem kliničnem centru, so kriminalisti privedli k preiskovalnemu sodniku s kazensko ovadbo. Ta ga bremeni kaznivih dejanj s področja korupcije, saj naj bi osumljenec v zameno za plačilo posredoval pri "preskakovanju" čakalnih vrst za posamezne paciente. Odločitev o priporu bo podal zunajobravnavni senat preiskovalnega sodišča, ki bo o priporu odločil v naslednjih 48 urah.

Policija sicer še izvaja vse dejavnosti, povezane s preiskavo sumov kaznivih dejanj s področja korupcije v UKC-ju Ljubljana. Policisti so storitve kaznivih dejanj osumili dve pravni in 14 fizičnih oseb, v to številko pa niso zajeti tudi policisti, ki so prav tako osumljeni storitve kaznivih dejanj v korupcijski aferi v UKC-ju Ljubljana. Ta bo znana, ko bo končana tudi notranjevarnostna preiskava, ki še poteka.

Policisti so še sporočili, da dejavnosti v tem predkazenskem postopku izvajajo od sredine leta 2015, na začetku letošnjega leta pa so prejeli tudi prijavo. Kriminalisti so v predkazenskem postopku dokaze zbirali tudi s prikritimi preiskovalnimi ukrepi.