Fotografija je simbolična. Foto: BoBo
Fotografija je simbolična. Foto: BoBo

Ravnateljica osnovne šole Anja Zevnik je povedala, da od današnjega dne ne more zagotoviti 100-odstotne varnosti otrok in zaposlenih v šoli ter da se počutijo nemočne. Starši se bojijo poslati otroke v šolo, večinsko prebivalstvo se umika nasilnim posameznikom v kraju, njene besede povzema zapis občine na Facebooku.

Župan Ivan Molan je zaradi incidenta poklical policijo in varnostno službo in se dogovoril, da bosta od torka naprej do konca šolskega leta v šoli skrbela za varnost učencev in zaposlenih.

Zdravstveni dom Brežice pa je zagotovil psihološko pomoč otrokom in zaposlenim, ki jih je napad v šoli pretresel, navajajo na občini.

V zapisu povzemajo tudi županove besede, da v občini zaznavajo porast kaznivih dejanj, zato bo sklicana tudi izredna seja občinskega sveta s predstavniki pristojnih institucij, saj je občina z zakonodajo omejena na področju zagotavljanja varnosti.

"Na občini incident, ki se je zgodil v šolskem okolju, kjer naj bi pedagoški proces potekal v varnem in mirnem okolju, obžalujemo in si želimo, da bi konec šolskega leta minil mirno za otroke, ki nestrpno pričakujejo poletne počitnice," so zapisali na občini.