Fotografija je simbolična. Foto: MMC RTV SLO
Fotografija je simbolična. Foto: MMC RTV SLO
Sorodna novica PU Maribor: "Nekaterim popolnoma nič ne strezni glave"

Prva prometna nesreča se je zgodila v nedeljo okoli 14.45, ko je 38-letni voznik avtomobila vozil po lokalni cesti med Poljem in bolnišnico Izola proti Polju. Na križišču je pri zavijanju levo odvzel prednost 39-letnemu vozniku motornega kolesa, ki je takrat pripeljal iz nasprotne smeri. Voznik motornega kolesa je kljub zaviranju zdrsnil po vozišču in trčil v desni bočni del osebnega avtomobila. Zaradi hudih poškodb so ga odpeljali v bolnišnico, kjer je pozneje umrl.

Druga prometna nesreča s smrtnim izidom se je zgodila ob 17.42 v naselju Žlebič v Občini Ribnica. 50-letni voznik kolesa z motorjem je med vožnjo skozi naselje Žlebič zaradi neprilagojene hitrosti v ovinku zapeljal na bankino in po travnatem bregu, kjer je s stopalko trčil v betonski jašek in padel. Pri padcu se je tako hudo poškodoval, da je umrl na kraju nesreče.

Sicer pa so policisti v zadnjih 24 urah obravnavali 27 prometnih nesreč. Kot rečeno, sta dva človeka umrla, štiri nesreče so se končale z lahkimi poškodbami, ena pa s hudimi.