Prijetega so slovenski pravosodni organi iskali s tiralico, evropskim nalogom za prijetje in predajo ter mednarodno tiralico zaradi sodelovanja v kriminalni združbi, ki je opravljala kazniva dejanja zlorabe prostitucije.

Foto: Interpol
Foto: Interpol

Izsleditev in prijetje iskane osebe, ki je obtožena kaznivega dejanja zlorabe prostitucije, je po besedah pristojnih z Generalne policijske uprave rezultat hitre in učinkovite izmenjave informacij med enoto za ciljno iskanje oseb v slovenski kriminalistični policiji in kanadskimi varnostnimi organi. Kanadski kolegi so slovensko policijo o prijetju obvestili v sredo.

O prijetju je policija obvestila pristojne slovenske pravosodne organe, da bodo poslali vso potrebno dokumentacijo za izročitev iskane osebe iz Kanade v Slovenijo.

Specializirano državno tožilstvo je julija lani na koprsko okrožno sodišče vložilo obtožnico zoper 18 fizičnih in eno pravno osebo v povezavi z delovanjem kluba Marina na Ajševici pri Novi Gorici. Tožilstvo obtožene bremeni, da so – povezani v hudodelsko združbo – od 1. avgusta 2014 do 23. januarja letos za prostitucijo izkoriščali 413 deklet. Spolne storitve so morale ponujati v nočnem klubu Marina.

V tem obdobju naj bi klub obiskalo najmanj 148.935 moških, ki so za vstop plačali od 60 do 85 evrov. Z izvajanjem prostitucije so obdolženi družbi Cratos, kamor so se stekala denarna sredstva kluba Marina, po prepričanju tožilstva nezakonito pridobili najmanj 21 milijonov evrov.

V Kanadi prijeli Sergeja Racmana