Tisti, na katere se nanaša rdeče obvestilo, so na Interpolovem seznamu najbolj iskanih. Foto: MMC RTV SLO/Interpol

Slovenska policija je že preteklo sredo razpisala notranjo tiralico in evropski nalog za prijetje in predajo, ki je bil vnesen v schengenski informacijski sistem.

Specializirano državno tožilstvo je na koprskem okrožnem sodišču že vložilo obtožnico zoper 18 fizičnih in eno pravno osebo v zvezi z delovanjem kluba Marina na Ajševici pri Novi Gorici. Obtožnica je vložena zaradi kaznivih dejanj zlorabe prostitucije, trgovine z ljudmi in kaznivega dejanja s področja mamil, obtožni akt pa še ni pravnomočen.

Tožilstvo obtožene bremeni, da so povezani v hudodelsko združbo od 1. avgusta 2014 do 23. januarja letos za prostitucijo izkoriščali 413 deklet. Spolne storitve so morale ponujati v nočnem klubu Marina Sauna Club na Ajševici pri Novi Gorici, ki deluje v okviru družbe Cratos, le-to pa lastniško obvladujeta Jože Kojc in Dejan Šurbek.

Vpletenosti v hudodelsko združbo je po poročanju medijev kot prvoobtoženi obtožen tudi poslovnež in lastnik kinematografov Kolosej Sergej Racman, ki je tako kot Kojc in Šurbek solastnik družb, ki so upravljale klub Marina.