Vodušek je spregovoril pred kamero TV Slovenija. Foto: MMC RTV SLO
Vodušek je spregovoril pred kamero TV Slovenija. Foto: MMC RTV SLO
Vodušek iz pripora pred kamero TV Slovenija

"Nikoli v 24-letni novinarski karieri nisem nikogar izsiljeval. Tudi v tem primeru ni šlo za to," je po prihodu iz mesečnega pripora za TV Slovenija povedal Vladimir Vodušek.

Novinarki Odmevov Jeleni Aščič je zatrdil, da je "neka skupina ljudi" izkoristila "normalne poslovne pogovore" in ga ovadila. Ali je v ozadju tudi kakšno politično dogajanje, ne ve. "To bomo še ugotovili," pravi.

"To je nekaj neverjetnega, gre za kombinacijo zgodbe o četverici, kjer so se pojavili neki dokumenti, in za kombinacijo afere Depala vas. To lahko povem iz novinarske kariere," je še dodal.

Odvetnik: Ni zadostnih dokazov za pripor
Odvetnik Vladimirja Voduška Boštjan Penko pa je pojasnil, da so sodniki ugodili zahtevi za varstvo zakonitosti. Po njegovih besedah nasprotna stran ni imela zadostnih argumentov, da bi utemeljila pripor.

"Vodušek je urejen človek, novinar, urednik, podjetnik, ki še nikoli ni bil kaznovan pred sodiščem. Vsi vedo, da je v kazenskem postopku. Tudi dejanje nima takšne teže, da bi samo po sebi lahko govorilo, da bi na prostosti kaznivo dejanje ponovil," je poudaril odvetnik.

Na prostosti je tudi drugi osumljenec v tem primeru, velenjski poslovnež Stanislav Gaberc.

Tožilstvo predlagalo podaljšanje pripora
V torek je tožilstvo predlagalo podaljšanje pripora še za dva meseca, o čemer pa bi zunajobravnavni senat celjskega okrožnega sodišča moral še odločati. Vodušek pa je novinarjem Reporterja po telefonu iz celjskega zapora sporočil, da mu tožilstvo ponuja, da prizna krivdo, v zameno za to pa ne bi predlagalo vnovičnega podaljšanja pripora.

Izsiljevala naj bi dva direktorja
Vodušek in Gaberc sta osumljena izsiljevanja vodij podjetij Unior iz Zreč in Rhydcon iz Šmarja pri Jelšah. Grozila naj bi, da bosta o domnevno spornih poslih razkrila podrobnosti v medijih, v zameno za molk pa zahtevala denar.

Od predsednika uprave Uniorja Gorazda Korošca in direktorja Rhydcona Vinka Stiplovška naj bi Vodušek zahteval 350.000 evrov v gotovini ali odkup njegovih terjatev, ki znašajo 160.000 evrov. Kot tretjo možnost naj bi jima ponudil, da z njegovim podjetjem skleneta pogodbo o oglaševanju, vredno 360.000 evrov. Tako Vodušek kot Gaberc krivdo zanikata in pravita, da je šlo za poslovne dogovore.

Vodušek iz pripora pred kamero TV Slovenija