Okrožno sodišče je pritrdilo tožbi Vzajemne proti njenemu nekdanjemu direktorju. Foto: BoBo
Okrožno sodišče je pritrdilo tožbi Vzajemne proti njenemu nekdanjemu direktorju. Foto: BoBo
Vzajemna dobila tožbo proti Jakliču

Zavarovalnici Vzajemna je po poročanju medijev na okrožnem sodišču v Ljubljani uspelo z odškodninsko tožbo zoper Marka Jakliča in Franca Henigmana, ki naj bi bila kot člana uprave odgovorna za neutemeljeno izplačilo 360.000 evrov podjetju Maat v lasti srčnega kirurga Boruta Geršaka in Vladimirja Smrkolja.

Podjetje Maat je pripravilo precej manj drugih mnenj, kot je bilo sicer dogovorjeno v pogodbi. Vzajemna pa mu je vseeno nakazala plačilo, ki je precej presegalo opravljene storitve. Jaklič in Henigman pa naj bi s tem Vzajemno oškodovala za 360.000 evrov.

Sodišče je presodilo, da plačevanje računov, ki večkrat presegajo vrednost danih storitev, ne ustreza ravnanju v dobro družbe in pravilom poslovodne stroke, ki zahteva ohranitev vrednosti premoženja. Nekdanja uprava pa je s premoženjem družbe ravnala neučinkovito in negospodarno.

Jaklič se bo pritožil
V sporočilu za medije se je na sodbo odzval tudi Jaklič. Obrazložitve sodbe še ne pozna, saj je v tujini, njegov odvetnik pa na dopustu. Vendar poudarja, da ni bil vključen v ta projekt in operativno pri njem ni sodeloval.

Po njegovem mnenju je sodba v nasprotju s tem, kar je bilo povedano na sodišču, zato se namerava pritožiti. "Verjamem, da bomo uspeli, ker smo Vzajemno vodili dobro, na kar kažejo tudi rezultati. Hkrati pa res ne verjamem v naključja in vse, kar se je zgodilo v zadnjih dneh, zagotovo ni naključno," je še zapisal v sporočilu.

Dvanajst tožb Vzajemne
Na Vzajemni so za MMC pojasnili, da odločitve sodišča, dokler zadeva ne bo postalo pravnomočna, ne bodo komentirali. Sicer pa je Vzajemna proti Marku Jakliču in nekdanjim drugim članom uprave zaradi spornih poslov in neupravičenih izplačil vložila dvanajst tožb.

Vzajemna dobila tožbo proti Jakliču