Policisti preiskujejo tudi poškodovanje delovnega stroja. Foto: BoBo
Policisti preiskujejo tudi poškodovanje delovnega stroja. Foto: BoBo

Med drugim preiskujejo kazniva dejanja poškodovanja tujih stvari in lahke telesne poškodbe, na kraju dogodka pa so takrat izvedli tudi prekrškovni postopek. Kot so pojasnili na Policijski upravi Ljubljana, se poškodovanje tuje stvari nanaša na poškodovanje delovnega stroja in poškodovanje dveh osebnih vozil varnostne službe, lahke telesne poškodbe pa na poškodovanje varnostnice.
Policisti so prekrškovni postopek izvedli zaradi kršitev določil zakona o zasebnem varovanju, pri čemer so prijavo prejeli od varnostnikov. Kršitelju so izdali plačilni nalog, tujcu pa izrekli opozorilo zaradi kršitve istega zakona.

Prav tako so policisti v zvezi z dogodkom prejeli več poročil o uporabi prisilnih sredstev varnostnikov. Zakonitost uporabe še presojajo.

Napad skupine zamaskirancev
V zvezi z dogodkom 10. junija, ko je skupina zamaskiranih oseb fizično obračunala s tistimi, ki so se takrat tam zadrževali, pa poteka predkazenski postopek zaradi sumov storitve kaznivega dejanja nasilništva. Preiskava še ni končana, zato policisti več informacij še ne morejo posredovati. Neposredno po dogodku so prijeli šest oseb. Kršitelje so v skladu z zakonom izpustili po prenehanju razlogov za pridržanje, so še zapisali na PU-ju Ljubljana.

Dvoje posredovanj
Policiste so 6. junija napotili na območje nekdanje tovarne koles Rog zaradi kršitve javnega reda in miru. Ugotovili so, da posebna varnostna služba na objektu "izvaja naloge varovanja po pogodbi z naročnikom". Nekaj po 11. uri so posredovali v prerivanju med varnostniki in predstavniki Roga, obema stranema preprečili neposredni stik ter omogočili odhod varnostnikov.
10. junija nekaj pred polnočjo pa so posredovali, ker je skupina več oseb, oblečenih v črno in maskiranih, fizično obračunala s tistimi, ki so se takrat tam zadrževali. Ob prihodu policistov so se napadalci razbežali, prijeli pa so jih šest.