Munca je v presenetljivem preobratu kazensko ovadil oče koroške deklice. Foto: MMC RTV SLO
Munca je v presenetljivem preobratu kazensko ovadil oče koroške deklice. Foto: MMC RTV SLO


Po nedeljskih ločenih zaslišanjih Munca in Markačeve iz svetovalnice Akcija! je sodišče za oba izdalo sklepa o 30-dnevnem priporu. Njuno čimprejšnjo izpustitev bosta poskušala doseči zagovornika Maksimiljana Kincl Mlakar in Luka Podjed, ki se bosta pritožila do izteka 24-urnega pritožbenega roka.

V 48 urah mora na pritožbi odgovoriti zunajobravnavni senat slovenjgraškega okrožnega sodišča.

Sodišče je odločitev za enomesečni pripor pojasnilo s ponovitveno nevarnostjo in nevarnostjo uničenja dokazov. Munc je v priporu v Mariboru, Markačeva pa v Celju, sta povedala zagovornika.

Munca in Markačevo ovadil kar oče ...
Matica Munca
in Natalijo Markač iz Svetovalnice Akcija! je v četrtek zaradi suma odvzema mladoletne osebe ovadil oče več kot leto dni pogrešane petletne deklice Boštjan Kaker. Kaker je bil sicer 15. marca na slovenjgraškem sodišču sam obsojen na tri leta in pol zaporne kazni zaradi odvzema in zanemarjanja hčerke, sodba pa še ni pravnomočna.

... ki je leto in pol z njima sodeloval
Tako Kaker kot tudi Munc in Markačeva trdijo, da ne vedo, kje je deklica. Svetovalnica Akcija! je v zadnjem letu in pol javno predstavljala stališča v podporo očetu, prejšnji teden pa so sporočili, da je njihovo sodelovanje prekinjeno. Munc je bil po vložitvi ovadbe v petek aretiran v Ljubljani, Markačeva pa v Velenju.

Petletna koroška deklica je pogrešana od marca lani, njena mama Aleksandra Tuksar, ki ji je bila deklica leta 2010 pravnomočno dodeljena v varstvo in skrb, pa svoje hčerke ni videla od oktobra 2010.

"Sum spolne zlorabe še vedno ni raziskan"
Svetovalnica Akcija! je v nedeljskem sporočilu za javnost, pod katerega sta podpisana Matic Munc in njegova žena Jerneja Munc, znova izpostavila, da sum spolne zlorabe deklice "še vedno ni raziskan". Ovadbo zaradi suma spolne zlorabe deklice je lani vložil Boštjan Kaker, na tožilstvu pa so, kot je znano, ovadbo ovrgli.