Foto: BoBo
Foto: BoBo

Preiskovalni sodnik mariborskega okrožnega sodišča je po zaslišanju v sredo za 22-letnega osumljenca za poskus umora 20-letne ženske v noči na nedeljo v mariborskem mestnem parku odredil pripor, je dejal vodja mariborskega tožilstva Darko Simonič. Kot je pojasnil, je sodišče pripor odredilo zaradi ponovitvene nevarnosti.

Huje poškodovano dekle je sicer še vedno na zdravljenju v Univerzitetnem kliničnem centru (UKC) Maribor. Večer poroča, da je njeno stanje še vedno resno, a naj bi po informacijah, ki so jih dobili od njenega očeta, s svojci v sredo že spregovorila tudi o tem, kaj se je zgodilo. "Normalno komunicira in ve, kaj se je zgodilo, pa tudi, kdo ji je to storil," je časopisu povedal žrtvin oče.

Sicer pa je dosedanja policijska preiskava po besedah vodje mariborskih kriminalistov Bena Megliča pokazala, da je osumljeni dekle nameraval umoriti, kar pa mu ni uspelo, saj sta se med dogodkom na kraj pripeljala policista.

Ob prihodu sta policista po Megličevih besedah neposredno ob zgradbi mariborskega akvarija na tleh opazila hudo poškodovano žensko, takoj poklicala reševalce in dekle skušala ohranjati pri zavesti. Med izvajanjem prvih nujnih ukrepov in pri ogledu kraja dejanja so policisti izsledili 22-letnega osumljenca in ga pridržali.

Kriminalisti so z doslej zbranimi informacijami ugotovili, da sta se osumljenec in žrtev poznala, a nista bila par. Kot je v ponedeljek dejal Meglič, naj bi osumljeni dejanje storil zaradi ljubosumja oziroma neuslišane ljubezni, policisti pa v tej zvezi preiskujejo tudi, ali sta se za srečanje dogovorila ali pa jo je osumljenec pričakal v zasedi.

Po navedbah Večera naj bi v preteklosti osumljeni dekletu, ker je vztrajno zavračalo razmerje z njim, poškodoval avtomobil. Njena mati se je obrnila tudi na starše osumljenega in jih prosila, da se pogovorijo z njim, dekle pa je svojim staršem zaupalo, da ji 22-letnik že od julija neutrudno piše in opreza za njo, vendar tega na njeno željo policiji niso prijavili.

Poskus umora se je v noči na nedeljo zgodil nekaj po 1. uri. Po poročanju Večera je bila na obisku pri prijatelju, nato pa se je z avtom odpravila k očetu, ki stanuje v bližini parka. Takrat naj bi od osumljenega prejela sporočilo, da bi ji rad izročil neka pisma. Privolila je v sestanek z njim, on pa je to izkoristil za napad.