Bojan Starman, DL. Foto: BoBo
Bojan Starman, DL. Foto: BoBo


"Tri milijarde proračunskih evrov letno ponikne neznano kam. Transparentnost je rešitev,” je na soočenju na TV Slovenija povedal predsednik Državljanske liste Bojan Starman. Po drugi strani je izpostavil, da imamo še vedno katastrofalno vodenje državnih podjetij, v katerih se ne odloča po ekonomskih, ampak po političnih merilih. Zato obžaluje, da SDH še vedno ne deluje v polnosti.

V stranki bi zmanjšali davčno birokracijo in davke ter naredili zaposlovanje prožnejše, uvedli pa bi tudi prakso za mlade. Stroške dela bi zmanjšali za desetino oziroma za 700 milijonov evrov. Polovica bi šla za razbremenitev delodajalcev, polovica pa za višje plače zaposlenih. Izpad bi pokrili z varčevanjem pri javni porabi in z večjim prilivom, zaradi več vplačanih davkov.

Starman pa je pojasnil, da so ustanovitev gozdarske družbe zavrnili, ker zanjo ni bilo denarja in bi bila še eno korito. “Kjer je država vmes, je nekaj narobe,” je dejal, vendar hkrati poudaril, da je uresničevanje kakršnih koli zavez zelo oteženo, ko je podjetje enkrat prodano.

J. B.

Volitve 2014 - prvo soočenje
Volitve 2014 - prvo soočenje