Nad izidom niso preveč razočarani, a so želeli več. Foto: BoBo
Nad izidom niso preveč razočarani, a so želeli več. Foto: BoBo


"Vsi poslanci smo prepričani, da je prav, da nadaljujemo delo. Dali smo tudi stoodstotno podporo Jankoviću kot predsedniku, kot človeku, za katerega menimo, da je operativen in tudi naredi tisto, kar reče," je dejal vodja poslancev PS-ja Jožef Kavtičnik.

Po njegovih besedah Janković danes ni govoril o odstopu z vrha PS-ja, je pa "seveda razmišljal o tem, ker je pač vodil volilni štab". "Vendar je tudi sam ugotovil, da se v danih razmerah ni dalo narediti drugače, ker so bili ljudje pač prepričani, da morajo priti v DZ novi obrazi, in so se tako odločili," je pojasnil Kavtičnik.

Janković je na seji poslanske skupine podal tudi kratko analizo volilnega izida in "povedal, da smo nekako pošteno izgubili". Na seji so si bili sicer edini v tem, da so šli na volitve z dobrim, operativnim in konkretnim programom ter da bi ga z veseljem uresničili, če bi imeli to priložnost. A če bi le prestopili parlamentarni prag in dobili zgolj štiri poslance, svojega programa ne bi mogli uresničiti, zato niti niso razočarani, je dejal Kavtičnik. Priznava pa, da so "želeli bistveno več, da bi lahko aktivno sodelovali v vladi in pomagali državi iz krize".
PS, ki je bil na zadnjih državnozborskih volitvah leta 2011 relativni zmagovalec, je po delnih neuradnih izidih tokratnih volitev prejel 2,96-odstotno podporo, s čimer se mu ni uspelo uvrstiti v DZ.