Foto:
Foto:

"Slovenska demokratska stranka ni one man band," je na začetku dejal predsednik Sveta SDS-a France Cukjati. Povzel je ključne ugotovitve zadnjega Sveta SDS-a, da je programska tekma ostala v ozadju, "v ospredje pa so se prebile nedemokratične oblike političnega boja in izločanje politične konkurence iz predvolilne tekme s pomočjo montiranih sodnih procesov".
Podpredsednica Alenka Jeraj je navedla tri razloge, ki so ključni za privatizacijo: "Privatizacijo potrebujemo zato, da dobimo normalno strukturo gospodarstva, ki bo zagotavljalo dobiček, dobre plače in bo sposobno ustvarjati nova delovna mesta. Zato, da ne bomo še tretjič plačevali sanacije bank, iz katerih so se milijarde prelile v črne luknje paradržavne ekonomije."
"Tisto, kar je skrb vzbujajoče, je, da se prek grobe zlorabe pravosodja tranzicijski levici obeta ustavna večina, če tega ljudje v nedeljo ne bodo preprečili z glasovanjem za program SDS-a in ostalih pomladnih strank," je bil jasen podpredsednik Zvone Černač. Po njegovih besedah bi ta večina pomenila pot za negativno revizijo ustave, kar bi Slovenijo premaknilo še nekaj korakov nazaj v njenem razvoju. "Ta manever lahko preprečimo samo z množično udeležbo, z glasovanjem za pravičnost in proti zlorabam pravosodja. Z glasovanjem za konkretne zaveze, znane obraze, ki za temi zavezami stojijo in so se v preteklosti s svojim delom že dokazali. Instantstranke, ki nastajajo čez noč, žal peljejo Slovenijo proti bankrotu," je sklenil Černač.

A. N.