Ljudmila Novak, NSi. Foto: BoBo
Ljudmila Novak, NSi. Foto: BoBo


“Največ korupcije je prav v državnih podjetjih, to je še en razlog več, da je potreben skrben lastnik,” je na prvem predvolilnem soočenju na TV Slovenija povedala Ljudmila Novak, ki je poudarila pomen preglednosti prodaj. “Mercator je prodan, a največ lahko za slovenske dobavitelje in kmete naredimo s kupovanjem slovenskih izdelkov,” je poudarila.

V Novi Sloveniji bi zmanjševali davčno in birokratsko obremenitev, ki zavirata nastanek novih delovnih mest. Po mnenju Novakove pa je težava v podjetništvu, nenaklonjenemu okolju in posebne družbe za to področje ne potrebujemo, temveč nižje davke. Zato bi zmanjševala davčno in birokratsko obremenitev, ki zavirata nastanek novih delovnih mest. “Upokojenci bodo imeli dostojne pokojnine, če bo več zaposlenih, ki bodo lahko vplačevali v različne blagajne,” je prepričana in dodaja, da so nizki davki in predvsem manjša obdavčitev dela garant za nova delovna mesta in gospodarski preboj.
O možnostih za Slovenijo pri predelavi lesa, pa ocenjuje, da ni težava les, ampak poslovno okolje, ki za lesno in drugo industrijo ni dovolj spodbudno.

J. B.

Volitve 2014 - prvo soočenje
Volitve 2014 - prvo soočenje