SLS ponuja predvolilno solato Foto:
SLS ponuja predvolilno solato Foto:

"V Slovenski ljudski stranki se zavedamo, da potrošniki s kupovanjem v Sloveniji pridelane zelenjave prispevamo k ohranjanju, širjenju ter razvoju družinskih zelenjadarskih kmetij, ki ustvarjajo nova delovna mesta," so zapisali v stranki. V zabojček so zato pripravili kilogram sezonskih plodov z vrta (paradižniki, kumare, paprika in čebula), nekaj krompirja in žlička konopljinega semena v vrečki s kmetije Cohan iz Spodnje Savinjske doline.

"S povpraševanjem po slovenski zelenjavi tako skrbimo tudi za perspektivnost mladih izobraženih kmetov, prevzemnikov na kmetijah, ki imajo veliko znanja, ki ga je treba nujno uporabiti pri pridelavi zelenjave višjih kakovosti," so zapisali v stranki.

S sodelovanjem v kratki verigi vsak posameznik prispeva k ohranjanju vitalnega poslovnega okolja na slovenskem podeželju ter prispeva k ohranjanju znanja članov zelenjadarskih kmetij o pridelavi zelenjave, ohranjanju poslovnih, strokovnih in družbeno-socialnih mrež, ki smo jo izgradili v zadnjih 20 letih. Kakovostna hrana in okusna sveža domača zelenjava, ki jo lahko ob gastronomskem znanju ponudimo turistom v Sloveniji, je možnost in velika priložnost, ki jo brez razvoja primarne kmetijske pridelave ne moremo razviti.

J. B.