Barroso bo klepetal z državljani Evropske unije. Sodelujete lahko tudi vi. Foto: EPA
Barroso bo klepetal z državljani Evropske unije. Sodelujete lahko tudi vi. Foto: EPA

Barroso je prejšnji teden evropskim poslancem v poročilu o stanju Evropske unije predstavil svoj pogled in prednostne naloge Evropske komisije za razvoj Unije. Ker je njegov govor precej odmeval, tako v državah članicah Unije kot v tujini, se je Barroso odločil, da se bo pridružil svetovnim državnikom, ki so že sodelovali v tovrstnem intervjuju, in v živo odgovarjal na vprašanja novinarjev in državljanov.

Vsak, ki želi Barrosu zastaviti vprašanje, lahko to stori prek spletne povezave https://www.youtube.com/worldview ali prek profila na Twitterju https://twitter.com/#!/StateofUnion_EU, na vprašanja pa bo Barroso odgovoril v intervjuju ta četrtek, 6. oktobra, ob 10. uri in ga bo mogoče v živo spremljati na spletni strani www.euronews.net in na portalu YouTube.

Vprašanja sprejemajo do 5. oktobra do polnoči
Barrosa lahko vprašate, kar želite. Naj bo to o krizi evrskega območja, o varčevalnih ukrepih, s katerimi bi zagotovili gospodarsko rast in zagotovili nova delovna mesta, o evropski zunanji politiki, o priseljevanju, problemih etničnih manjšin, človekovih pravicah ali okolju. Vprašanja lahko zastavljate do 5. oktobra do polnoči, o vprašanjih, ki jih bo televizijski voditelj Alex Taylor postavljal Barrosu, pa bodo odločali državljani z glasovanjem na obeh spletnih mestih.

Predsednik Evropske komisije se bo z intervjujem pridružil ameriškemu predsedniku Baracku Obami, ruandskemu predsedniku Paulu Kagameju, britanskemu premierju Davidu Cameronu, španskemu premierju Joseju Luisu Rodriguezu Zapateru in izraelskemu premierju Benjaminu Netanjahuju, ki so že na tovrsten način odgovarjali na vprašanja državljanov.