Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Izbor EU - Arhiv

Nina Gregori: Več ljudi je v procesu obravnave prošnje za azil, kot jih prihaja v Evropo

Čeprav se število prihodov v Evropo po letu 2015 vsako leto zmanjša, so migracije še zmeraj ena bolj aktualnih političnih tem. Poleg varnostnih pomislekov se vse pogosteje omenja tudi pomoč državam izvora prebežnikov.

Denarna nadomestila za slovo od Evropskega parlamenta

V novi sestavi Evropskega parlamenta bo skoraj dve tretjini novih poslancev. Vsi odhajajoči pa bodo deležni najmanj petmesečne odpravnine oz. začasnega nadomestila v vrednosti poslanske plače.  

Sodniški dodatek

Nekaj minut pred iztekom nogometne tekme številni razmišljamo o tem, koliko dodatnega časa bo na voljo. Odločitev, ki jo sprejme sodniška ekipa, je včasih presenetljiva, včasih razočara. A v tisti minuti ali treh se včasih vse postavi na glavo.

"Pozabljene" pobrexitovske meje: Gibraltar, Falklandski otoki, Anguilla

Negotovost glede brexita sega mnogo dlje kot od Londona do Bruslja, saj imajo (ne)odločitve v zvezi z izstopom Velike Britanije iz Evropske unije posledice tudi za 250.000 ljudi, ki živijo na ...

Christian Ketels: Brexit bo vplival predvsem na britansko gospodarstvo

Pol leta pred brexitom so ljudje in podjetja v vse večji negotovosti; zakaj so pogajalci v slepi ulici in kako bodo našli pot iz nje?

Evropske volitve prek spleta? Ne prihodnje leto, morda pa leta 2024.

Evropska unija skuša tudi z reformo evropske volilne zakonodaje povečati volilno udeležbo na volitvah v evropski parlament. Med drugim tudi z možnostjo volitev prek spleta.

Britanski vladi, oslabljeni po odmevnih odstopih, teče voda v grlo

Odstopa britanskega zunanjega ministra Borisa Johnsona in ministra za brexit Davida Davisa sta jasen kazalnik, da britanska vlada ni nikoli zares strnila vrste glede brexita, temveč je bil ta vedno ...

Deset družin zaradi podnebnih sprememb vložilo tožbo zoper EU

Deset družin je na Sodišče Evropske unije vložilo tožbo zoper Evropski parlament in Svet Evropske unije, ker z nezadostnim zmanjševanjem toplogrednih plinov prebivalcem kršita pravice do življenja, ...

"Vlada Therese May je s šibkimi kartami naredila največ"

Britanska premierka Theresa May je v primeru Skripal s šibkimi kartami naredila največ: pokazala je, da je ne samo sposobna odločnega vedenja in odziva, ampak da Velika Britanija, gledano ...

Kako uspešna je policija pri lovu za prometnimi prekrškarji iz drugih držav EU-ja?

Slovenska policija s pomočjo skupnega evropskega sistema Eucaris kazni za prometne prekrške pošilja tudi tujim prekrškarjem, ki jim jih ni uspelo kaznovati v Sloveniji.

Ali bo nova evropska direktiva skrčila pravice slovenskih potrošnikov?

Odbor evropskega parlamenta, ki skrbi za varstvo potrošnikov, je prižgal zeleno luč za nova enotna evropska pravila glede pravic potrošnikov pri spletnih in klasičnih nakupih.

EU: Kako učinkovito nadzirati kriptovalute?

Po nepričakovanem razmahu trgovanja s kriptovalutami v letu 2017 je EU napovedal uvedbo številnih nadzornih ukrepov, s katerimi želi ukiniti anonimnost poslovanja s kriptovalutami.

EU-darila potrošnikom: odprava geoblokade, preglednejša dostava pošiljk ...

Evropska unija je novembra in decembra sprejela nekaj novih regulativ, ki bodo olajšale spletno trgovanje tako potrošnikom kot tudi trgovcem.

"Vemo, česa Velika Britanija ne želi, ne vemo pa, kaj si želi v novem odnosu z EU-jem"

"V Veliki Britaniji dejansko ni veliko strokovnjakov za trgovinsko politiko, kajti to področje je bilo več desetletij v rokah EU-ja. Zdaj pa se kar naenkrat vsi ukvarjajo s tem, kako deluje ...

EU kaže svoje mišice kiberkriminalcem

Evropska unija želi okrepiti boj proti kibernetskemu kriminalu, še posebej, ko sta dva izsiljevalska virusa v prvi polovici leta močno prizadela evropsko industrijo.

Kako se je evropski denar izogibal BIA Separations ali očitki o mafijskih poslih Evropske investicijske banke

Ajdovska gazela BIA Separations je pred leti zaprosila za posojilo pri Evropski investicijski banki. Zapletlo se je, ko je direktor zavrnil plačilo točno določeni odvetniški pisarni.

EU: Državne meje ne bodo več omejevale digitalnih vsebin

Evropska unija še naprej uresničuje idejo o enotnem digitalnemu trgu. Po izenačenju cen domačih in gostujočih mobilnih storitev bodo prenosljive tudi digitalne vsebine.