Alešu Guliču je  trboveljski mestni svet že leta 1997 popolnoma soglasno podelil najvišje občinsko priznanje - Prvojunijsko nagrado. Foto: MMC RTV SLO
Alešu Guliču je trboveljski mestni svet že leta 1997 popolnoma soglasno podelil najvišje občinsko priznanje - Prvojunijsko nagrado. Foto: MMC RTV SLO

Aleš Gulič je že mladih let aktivno vključen v življenje in različne dejavnosti v Trbovljah in Zasavju. Za svoje A- diplomsko delo Semantična polja v Cankarjevem Pohujšanju v dolini Šentflorjanski je prejel študentsko Prešernovo nagrado.

Že v času študija na fakulteti je začel pripravljati pregledno delo iz slovenske literature o Zasavju in iz Zasavja, ko pa se je zaposlil na ekonomski šoli, pa je izdal zbirko Šarabanka (1977), kjer je središčna točka postavljena v Zasavje. Ob tem se je pojavljal kot ustvarjalec besedil za različne potrebe zagorskih gospodarskih družb in poročevalec o različnih dogajanjih. Od leta 1980 stalno sodeluje z JSKD.

V devetdesetih letih je oživil svoje zanimanje za motociklizem in bikerjem motorističnega kluba MC Satan's brothers svetoval in pomagal pri organizaciji z zborov v Zasavju (Zagorje, Trbovlje). To sodelovanje s klubi traja še danes, leta 2008 je klube povezal tudi z Rdečim križem v krvodajalski akciji.

Sodeloval je in še vedno sodeluje z mnogimi Trboveljskimi godbami in orkestri, že od samega začetka pa tudi s skupino Laibach in NSK. Prav tako sodeluje tudi z mnogimi kulturnimi, mladinskimi in študentskimi klubi. Trbovlje so mu svojo oceno dale že leta 1997, ko je prejel najvišje občinsko priznanje, za kar se je takratni občinski svet odločil popolnoma soglasno. Med letoma 2004 in 2008 je bil poslanec v državnem zboru. Živi v Trbovljah.