Evropske volitve
()
Katja Koren Miklavec
Katja koren je nekoč žela smučarske kolajne na največjih tekmovanjih. Foto: www.sds.si

Dodaj v

Katja Koren Miklavec (SDS)

Z belih strmin za poslansko klop?
1. maj 2009 ob 23:04
Ljubljana - MMC RTV SLO

Katja Koren Miklavec v slovenski družbi slovi predvsem kot dobra smučarka. Zdaj želi iz športnih zaplavati v politične vode.

Katja Koren Miklavec se je šolala se je na II. Gimnaziji v Mariboru, na Visoki šoli za hotelirstvo in turizem pa si je pridobila naziv dipl. org. turizma. Do leta 1998 se je aktivno ukvarjala z alpskim smučanjem. Leta 1993 je v superveleslalomu dosegla zmago in bila v naslednjih letih štirikrat na stopničkah za zmagovalce v slalomu. Največji uspeh je dosegla na XVII. zimskih olimpijskih igrah v Lillehammerju na Norveškem, kjer je v slalomu osvojila bronasto medaljo, v kombinaciji šesto mesto, v superveleslalomu 7. in 10. mesto v smuku. Leta 1998 je zaradi poškodbe hrbtenice zaključila kariero.

V letih 1998 - 2001 je imela v Mariboru svojo trgovino s športno opremo. V času študija je bila zaposlena v Termah Maribor, v hotelu Habakuk. Od leta 2006 je zaposlena pri Pošti Slovenije d.o.o., v sektorju za trženje. Do konca leta 2007 je bila referent v Službi za tržno komuniciranje, od 1. januarja 2008 pa opravlja delo vodje Službe za trgovsko blago in oglaševalske medije.

M. N.

Prijavi napako
Komentarji
Ta novica trenutno še nima komentarjev.
Kazalo