Sergej Čas pravi, da bo njegova bruseljska pisarna odprta za vsakogar. Foto: MMC RTV SLO
Sergej Čas pravi, da bo njegova bruseljska pisarna odprta za vsakogar. Foto: MMC RTV SLO
Sergej Čas o svojih prednostih

Čas je v MMC-jevi spletni klepetalnici kot ključne težave Slovenije izpostavil gospodarsko krizo, brezposelnost in revščino, nefunkcioniranje pravne države, slabo stanovanjsko politiko in slabo ukrepanje vlade na obstoječe probleme, vsekakor pa so problemi tudi na področju zunanje politike.

Celoten klepet si lahko preberete tukaj

Za kandidaturo se je sicer odločil zaradi "ljubezni do Slovenije in ogorčenosti nad delom zdajšnjih EU-poslancev iz Slovenije". Ob morebitni izvolitvi pa se namerava v Evropskem parlamentu združiti v koalicijo ID Neodvisni/Demokracija ali skupino Libertas.

V priloženem videointervjuju si oglejte, kako bi Čas približal Evropski parlament Sloveniji, kaj realnega lahko obljubi in kaj več lahko obljubi kot drugi kandidati.

Kot projekt, s katerim je občutno pripomogel k boljšemu življenju Slovencev, pa omenja svoje dvomandatno delo podpredsednika republiškega odbora Sindikata zdravstva in socialnega skrbstva Slovenije pri ZSSS-ju

Kaj pa lahko od izvolitve pričakuje domači kraj Semič? "Predvsem pomoč pri pridobivanju finančnih sredstev iz evropskega proračuna, vsekakor pa tudi prispevek k prepoznavnosti Semiča in Bele krajine v Evropi in svetu."

B. K.

Sergej Čas o svojih prednostih