Tržaška dopisnica RTV Slovenija se poteguje za vstop v Evroparlament na listi LDS-a. Foto: lds.si
Tržaška dopisnica RTV Slovenija se poteguje za vstop v Evroparlament na listi LDS-a. Foto: lds.si

Mirjam Muženič je rojena leta 1955 v Kopru, kjer je doma tudi danes. Po izobrazbi je profesorica sociologije, že tri desetletja pa dela v novinarskem poklicu. Zadnjih 16 let je dopisnica RTV Slovenija iz Trsta.

V tem obdobju si je s poročanjem za obe nacionalni medijski hiši pridobila veliko znanja, izkušenj in osebnih poznanstev doma in v Italiji, še posebej v obmejni Furlaniji Julijski krajini. Prav zato se je odločila, da bo kandidirala za evropsko poslanko – da lahko vsa znanja in spoznanja uporabi v dobrobit vseh, na vseh področjih. Je poročena in mati dveh otrok.

Za kandidaturo se je odločila zato, ker vidi EU kot priložnost, ki je ne smemo zapraviti. Sama se označi kot objektivno, razumno in kot človeka, ki ve, kdaj je za katero dejanje pravi čas.

Če bo izvoljena v parlament se bo najbolj angažirala v problematiki socialnih odnosov vseh oblik od pravic žensk in enakosti spolov, zdravstva, šolstva, skrbi za okolje in varno hrano. Prav tako želi biti dejavna tudi na področju meddržavnih odnosov ter pravic narodnih in jezikovnih manjšin.