Mojca Kleva je leta 1999 postala najmlajša občinska svetnica v Sloveniji. Rojena je leta 1976. Foto: SD
Mojca Kleva je leta 1999 postala najmlajša občinska svetnica v Sloveniji. Rojena je leta 1976. Foto: SD

Klevova, ki je magistra znanosti s področja politologije, dela kot podsekretarka v poslanski skupini Socialnih demokratov v državnem zboru. Med njeno delo spada dnevno spremljanjem političnega dogajanja v Evropski uniji in svetovanje poslancem in poslankam pri sprejemanju zakonodaje na področjih zunanje politike, šolstva in visokega šolstva ter človekovih pravic.

Klevova je že med študijem kot prostovoljka sodelovala pri projektu povezovanja mladinskih organizacij tranzicijskih držav. Ker je menila, da je treba pozitivne izkušnje in dobre prakse iz tujine prenesti na lokalno raven, je kandidirala na občinskih volitvah leta 1999 in postala najmlajša občinska svetnica. Delala je tudi pri delovni skupini Pakta stabilnosti za enakost spolov in opravljala funkcijo pomočnice direktorice Srednjeevropske mreže za enakost spolov.

Decembra 2002 je bila kot prva Slovenka sprejeta v službo v Evropski parlament v Bruslju, kjer je opravljala delo svetovalke za širitev Evropske unije v poslanski skupini Stranke evropskih socialdemokratov. Zdaj se želi poslancem pridružiti tudi sama.

A. K. K.