Zoran Thaler se vrača v politiko. Foto: MMC RTV SLO
Zoran Thaler se vrača v politiko. Foto: MMC RTV SLO
Evropska lista SD

Kot je Thaler povedal za MMC, se je za vrnitev v aktivno politiko odločil po nekaj pogovorih, ki jih je imel s Pahorjem o tem, kaj bi bilo treba narediti za interese Slovenije na evropski ravni.

Gre za to, da se naše pozicije čim bolje predstavijo vnaprej, je odgovoril na vprašanje, ali lahko pove kaj več o tem. Poleg tega med globalno krizo nacionalno gospodarstvo predstavlja preozek okvir, saj je Slovenija vpeta v Evropsko unijo in mednarodne tokove, zato je treba rešitve uveljavljati na evropski ravni. Razviti bo treba tudi modele, ko bruto družbeni proizvod ne bo več merilo uspeha, je dodal.

Na vprašanje, ali namerava stopiti v stranko, pa je odvrnil, da ni član SD-ja in tudi ne bo. Z LDS-om pa je, kot je znano, prelomil.

Pahor: Lista je dobra
Listo je stranka predstavila po kolegiju predsednika. Poleg Thalerja so na njej Tanja Fajon, Andrej Horvat, Mojca Kleva, Lev Kreft, Karmen Pahor in Andreja Katič.

Pahor meni, da je lista dobra, pa tudi teme na volitvah bodo po njegovih besedah takšne, da jih kandidati dobro poznajo. To, da Thaler ni član stranke, se mu ne zdi ovira, saj vsak volivec svojega kandidata ali kandidatko lahko izbere s preferenčnim glasom.

Predlog liste mora potrditi še predsedstvo stranke, ki se bo sestalo prihodnji petek, dokončno pa bo lista sprejeta na konferenci stranke.

E. S.

Evropska lista SD