Foto:
Foto:

Žagar na podlagi izkušenj, ki jih je pridobil pri opravljanju funkcije ministra, tudi v času predsedovanja Slovenije EU-ju, ugotavlja, da "so nekatera vprašanja, ki so bila v preteklem obdobju tudi v Evropskem parlamentu manj pokrita".

Po njegovem mnenju so vprašanja, ki so aktualna v evropskem prostoru, danes aktualna tudi v Sloveniji. Gre predvsem za težave, ki sledijo iz globalizacije oz. so povezane s svetovno gospodarsko krizo. Ta je po njegovem mnenju večinoma posledica "odtujenosti vodilnih struktur na različnih področjih od običajnega prebivalstva". Zato bodo skrbi za ljudi v SLS-u namenili posebno pozornost, je poudaril.

"Če bo slišana vsebina, smo optimistični"
Lista SLS-a za volitve v Evropski parlament je sicer po Žagarjevih besedah oblikovana tako, da pokriva celoten spekter aktualnih vprašanj. Če bodo volivke in volivci prisluhnili vsebini, potem so v SLS-u optimistični, kar se tiče izvolitve njihove stranke v Evropski parlament, je še dejal.

Sicer pa meni, da utegne biti glede na politično dogajanje, ki je v tem trenutku v Sloveniji "izjemno turbulentno", udeležba na evropskih volitvah nekoliko višja kot na prejšnjih.

A. S.