Sonja Kralj Bervar prihaja iz kulturnega ministrstva, kjer vodi sektor za evropske zadeve in kulturni razvoj. Foto: LDS
Sonja Kralj Bervar prihaja iz kulturnega ministrstva, kjer vodi sektor za evropske zadeve in kulturni razvoj. Foto: LDS

Sonja Kralj Bervar je rojena leta 1967 v Slovenj Gradcu. Leta 2003 je zaključila magistrski študij na Akademiji za glasbo v Ljubljani. Zaposlena je na Ministrstvu za kulturo, kjer od leta 2008 vodi sektor za evropske zadeve in kulturni razvoj. V času slovenskega predsedovanja EU-ju je predsedovala Odboru za kulturo pri Svetu EU-ja, v katerem še naprej deluje kot predstavnica Slovenije.

V lanskem letu je bila članica Nacionalnega koordinacijskega odbora za Evropsko leto medkulturnega dialoga in predstavnica Slovenije v posvetovalnem odboru Evropske komisije, v letu 2009 pa je članica nacionalne medresorske skupine za uresničevanje Evropskega leta ustvarjalnosti in inovativnosti. V letih od 2006-2007 je vodila interno delovno skupino za pripravo predsedovanja EU-ju na področju kulture, pred tem pa je bila v letih od 2005-2007 sekretarka Upravnega odbora Prešernovega sklada.

V letih od 1995-1999 je bila vodja glasbenih projektov v Cankarjevem domu, nato pa je v letih od 1999 -2006 opravljala funkcijo svetovalke ministra, podsekretarke in sekretarke, pristojne za področje glasbene umetnosti na Ministrstvu za kulturo.